Berta Sándor

Exkluzív videókat készíttet a Facebook

A közösségi platformon a jövőben még több mozgókép jelenhet meg, a hagyományos tévéadók aggódhatnak.

A Facebook azt szeretné, ha a jövőben egyre több videót hoznának nyilvánosságra az oldalain a felhasználók és saját maga is meg akar jelentetni exkluzív felvételeket. A társaság exkluzív videókat akar vásárolni az olyan cégektől, mint a Buzzfeed, a Vox Media, az ATTN, a Group Nine Media (Thrillist, NowThis, The Dodo) és más nagy médiapartnereitől. Az egyes anyagok akár 30 perc hosszúak is lehetnek. A közösségi oldal a hosszabb alkotásokért legfeljebb 250 000 dollárt, míg az 5-10 perc hosszúságú anyagokért 10 000 és 35 000 dollár közötti összeget fizetne. A tartalomszolgáltatók cserébe megkapják a hirdetési bevételek 55 százalékát, míg a fennmaradó 45 százalék a Facebook költségvetésébe kerül.

Eredetileg arról volt szó, hogy az egyes művek júniustól lesznek elérhetők, de a legújabb hír alapján néhány hónappal elhalasztották a projekt elindítását. A cél egyértelműen a reklámbevételek elvonása a televízióadóktól. A platform szóvivője nem kommentálta a megjelent információkat.

A Facebook nemrég szerződést írt alá az Észak-Amerikai Profi Baseball Ligával (MLB) is és a megállapodás értelmében 20 mérkőzést mutat majd be a szezonban. Amint látható, a közösségi portál mindent elkövet azért, hogy videoterjesztő platformként felzárkózzon az olyan nagy vetélytársai mögé, mint a YouTube és a Snapchat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!