Gyurkity Péter

Bemutatkozott a Xiaomi Mi Max 2

A frissített változat megtartja a nagyobb kijelzőt, amihez új chipet társít.

Bár a Xiaomi esetében a nyugati megjelenés továbbra is várat magára, ez nem tartja vissza a céget attól, hogy a számára hazai piacon újabb és újabb megoldásokról rántsa le a leplet. Most a Mi Max frissítése volt soron, amelynek minden fontosabb részletét megismerhettük.

Bár a hivatalos fórumon már egy héttel ezelőtt felbukkant a bejelentés, csütörtökön frissítették a listát, így az eddig is ismert hardveres jellemzők kiegészültek a megjelenési dátummal és a várható árral. Mivel korábban több szivárogtató jóvoltából is olvashattunk a készülékről, a 6,44 hüvelykes méret nem okozott meglepetést, mint ahogy az 1080p felbontás megtartása sem váratlan húzás. A korábban alkalmazott chipet azonban leváltja a Snapdragon 625, amely nyilván a kedvező fogyasztásra helyezi a hangsúlyt, ehhez pedig 4 GB RAM, egy alapesetben 64 vagy 128 GB-os tároló, valamint egy szintén méretes, 5300 mAh-s akkumulátor csatlakozik, az Android 7.0 Nougat és az MIUI 8 társaságában.

A külsőt illetően nem sok újat mondhatunk el a készülékről, itt a jól megszokott vonások köszönnek vissza, lekerekített sarkokkal, a kapacitív gombokkal, a hátoldalon fellelhető ujjlenyomat-olvasóval és 12 megapixeles (Sony IMX386) kamerával, valamint ez utóbbi 5 megapixeles előlapi társával. Az NFC hiányzik a listáról, itt viszont megtalálható az A-GPS, a GLONASS, valamint a Beidu GPS, mint ahogy az LTE-elérés, a 802.11ac WiFi és a Bluetooth 4.2 sem okoz gondot. A pontos méret 174,1 x 88,7 x 7,6 mm, a súly 211 gramm, a telefon pedig fehér és arany színben lesz kapható, sztereó hangszórókkal.

Kínában június első napján indul a terjesztés, az ár odaát 245 és 295 dollárnak felel meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!