Gyurkity Péter

Xiaomi: késik a nyugati megjelenés

Sajnálják, de az USA és az EU még mindig nem elérhető számukra.

Az évtized elején berobbanó, gyorsan felfutó, majd pedig az utóbbi időszakban némileg lendületet vesztő kínai gyártó a jelek szerint továbbra sem próbálkozik ,meg komolyan az amerikai és az európai terjesztéssel, amit ők mélységesen sajnálnak. Egyelőre a meglévő piacokra koncentrálnak.

A cég a napokban mutatta be új zászlóshajóját, amely az Mi 6 néven rajtolt el. Közvetlenül ezt követően ült le egy hosszabb beszélgetésre a cég globális törekvésekért felelős alelnöke, aki a nemrég távozó Hugo Barra feladatait vette át. Ezen beszélgetésből kiderült, hogy jelen pillanatban a meglévő mintegy 30 piacra fókuszálnak, vagyis a közeljövőben nem várható, hogy az USA-ban, vagy akár az EU-ban is hivatalos úton forgalmazzák saját okostelefonjaikat, tehát itt továbbra is a külsős partnerekre és harmadik felekre kell támaszkodnunk, amelyek nyilván a legtöbb esetben nem bizonyulnak ideális megoldásnak, részben az árak, részben pedig a kínálat miatt.

A cégvezető elmondta, hogy az Mi 6 szintén nem jelenik meg Európában, a hivatalos forgalmazás megindulásáról pedig nem tudott (vagy nem akart) nyilatkozni. Érdemes ehhez hozzátenni, hogy a cég már 2015-ben elrajtoltatta saját online boltját, amely kifejezetten az amerikai és európai terjesztésre szakosodott, akkor azonban kizárólag kiegészítők bukkantak fel a katalógusban, a helyzet pedig azóta sem változott, a telefonokat hiába vártuk. Természetesen továbbra is alternatívaként jelenik itt meg a független példányok közvetlen árusítása (ahogy arra a Huawei, a Honor, vagy éppen a OnePlus esetében is van példa), a cég azonban nem akarja elásni magát a szolgáltatók előtt.

Nagyrészt tehát ennek köszönhető a késlekedés, bár az egyéb régiókban nincs okuk a panaszra, hiszen Indiában a tavalyi év utolsó negyedében a második, Ukrajnában és Indonéziában pedig a harmadik helyen végeztek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #9
    Azert nem a suttyo paraszti Mo-bol kellene kiindulni..nem mindenhol otvarszar es/vagy hiperdraga a mobilnet....
  • takysoft #8
    Érdemes hozzátenni, nem csak vidéken fontos. Rengeteget túrázom a budai hegységben, ott is sokat számít. (igen, néha ott is kell nem... de hidd el, nézelődök is :D )

    Amúgy a Xiaomi-nak sok készüléke van, ami globális. A Redmi Note 4-ből pl van, ami egy kimondottan nyerő ár/érték arányú teló.
  • muerte2 #7
    Nemetorszagban nagyon fontos a B20.
    Sokkal rosszabb a lefedettseg mint Magyarorszagon.
    Van egy mi5 Prom (is) es akarmilyen jo is a keszülek, ez az apro hianyossag nagyon bosszanto tud lenni.
    Nem elhanyagolhato, hogy sokan mar csak ezert (sem) vesznek Xiaomi telefont.
  • Scooter #6
    Számít a B20? Attól függ kinek? Max. vidékieknek. Nekem kicsit se fontos BP-i lévén. Aztán ha a tesómékhoz megyek, akkor meg ott a Wi-Fi-jük. Mobilnetért meg soha nem fizetnék, hogy bárhol tudjam használni. Bőven jó az ahol Free Wi-Fi van. Épp elég amennyit legombolnak rólam havonta a kábeles netért, főleg azért a szutyok 20Mbit/1Mbit-esért. Sokkal olcsóbbnak kéne lennie annak is. Nekem tökéletes a most vásárolt Xiaomi Redmi 4 Pro.
  • takysoft #5
    Ó, barátom, dehogy egységes... de még mennyire nem az :D atya világ :D
    Sem a sávokban, se a technológia alapjaiban (softsim pl)

    Az 5G lesz elvileg globálisan egységes. Legalább is erre törekednek, és azért is készül ilyen lassan a szabvány...
  • fade2black #4
    A szabvány egységes.
    Xioami nem támogatja a B20 sávot. Illetve pl 4An igen.
  • zola2000 #3
    Hogy miért nem lehetett egységes globális szabványt csinálni annak a fránya 4Gnek... Tisztára olyan ez, mint a régi konzoloknál a pal-ntsc szabvány kavarás.
  • takysoft #2
    Ez nem is lenne gond, ha amúgy gyártanának globális telefonokat... de nem nagyon teszik.
    A Redmi 4-ből is csak a 4A változat rendelkezik globális verzióval, ami annyira nem erős.
    Cserébe a Redmi Note 4-ből azt hiszem van, de sokaknak az 5,5"-os méret nem túl jó...

    Fura, mert a Redmi 3-ból volt erős globális változat...

    Azért számít a B20...
  • zola2000 #1
    Persze mert ahhoz nyugaton is ki kellene építeniük szervízhálózatot, reklámozni amivel elvesztenék azt az előnyüket hogy olcsók, viszont marketing szempontból drága telefonnál hátrány a kínaiság még mindig.

    jó ez így, jóféle kínai telefont olcsón rendelni webshopból.