Berta Sándor

Alvást vizsgáló startupot vett az Apple

A kaliforniai konszern fokozatosan megerősíti a pozícióját az egészségügy területén.

A Beddit nevű finn vállalkozás egy olyan alkalmazást fejlesztett ki, amely méri a pulzust, a légzés sebességét, a különböző alvásszakaszok időtartamát, a hőmérsékletet és a páratartalmat. Az adatokból következtetni lehet az alvás minőségére. A startup és annak szoftvere is most az Apple tulajdonába került, amely az üzletnek köszönhetően megerősítheti a pozícióját az egészségügy területén. A hírről elsőként a CNBC számolt be, míg a Beddit a honlapján jelentette be a tranzakciót.

A vállalkozás egy olyan szövetet készített, amelyet felszerelt szenzorokkal és amelyet a lepedő alatt lehet elhelyezni. Ezt egészíti ki az Apple iPhone készülékein futtatható szoftver, amely - a felhasználó beleegyezésével - akár az okostelefon mikrofonját is használhatja annak megállapítására, hogy az illető horkol-e vagy sem.

A társaság napjainkban az egészségügyi piac felé kacsingatva végzi a fejlesztéseket, mely összemérhetetlenül nagyobb, mint az okostelefon-üzletág. Palo Altóban egy külön csapat dolgozik a legszigorúbb titoktartás mellett olyan szenzorok megalkotásán, amelyek segítségével könnyebbé válhat a cukorbetegség kezelése. Nemrég pedig egy szabadalmi leírásból kiderült, hogy tápértékeket kimutató RFID-címkéket fejleszt az Apple. A rendszer tájékoztatja a felhasználókat az egyes élelmiszerek jellemzőiről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!