Berta Sándor

Újabb céget tesz tönkre az Apple megrendelések elmaradása

A Bosch giroszkópokat és gyorsulásmérőket készíthet az új iPhone készülékekhez, az eddigi beszállító InvenSense valószínűleg lehúzhatja a rolót.

A Bloomberg azt írta, hogy az InvenSense Inc. a jövőben az új iPhone modellek esetében már nem lesz a giroszkópok és a gyorsulásmérők exkluzív szállítója. A cég helyét egyre inkább a Robert Bosch GmbH veszi majd át. Az Apple és a Bosch között nem ez az első kapcsolat, a német társaság most barométereket biztosít az iPhone készülékekhez. Gazdasági szakértők úgy vélik, az eddigi megbízási díjak jelenthették az InvenSense bevételeinek 60 százalékát. Éppen ezért a megrendelések elvesztése komoly hatással lehet a gyártó jövőjére.

Az Apple és a Bosch közötti munkakapcsolat egyelőre a néhány hónap múlva érkező iPhone 7S-re és az iPhone Edition kiadásra vonatkozik majd. A Bosch az alkatrészek egyik felét fogja biztosítani, míg az InvenSense a másikat, de az utóbbi egyre inkább háttérbe szorulhat. Az Apple számára ugyanakkor az lenne az optimális, ha nem függene egyetlen beszállítótól.

Katasztrófát jelenthet ha egy beszállító főleg az Apple megrendeléseitől függ, ezt már több eset is alátámasztotta. 2014 októberében csődbe ment az elsősorban az Apple számára zafírüvegeket készítő és szállító GT Advanced Technologies nevű gyártó. Ebben nagy szerepe volt annak, hogy a vállalat részvényei 2014 szeptemberében 35 százalékkal gyengültek, ami azzal függött össze, hogy a legújabb generációs iPhone készülékeket - a várakozásokkal ellentétben - nem zafírüveggel védett kijelzőkkel látták el. Nemrég pedig kiderült, hogy az Apple 15-24 hónapon belül már nem fog igényt tartani az Imagination Technologies által készített PowerVR grafikus chipekre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #2
    A navigacio joreszt mehetne is a kukaba, mert az iranytu is ezekben a csipekben van. A fekvo/allo automatikus valtasrol nem is beszelve. A legtobb ember (akik nem tudjak hol van a manualis beallitas) kenytelen lenne allo telefonnal fotozni es videozni, tovabba film nezeskor az allo telefonon nezni a szelesvasnu egermozit.

    Inkabb az az erdekes, hogy hany kis ceg allt ra arra, hogy egyetlen egy gyarto, egyetlen egy termekehez keszitsen alkatreszt. Ez nagyon kockazatos lepes mas iparagakban is, de a telefonok eseten, ahol gyakori a generaciovaltas meginkabb az.
  • Schwarz #1
    Mekkora katasztrófa lenne már, ha nem lenne egy telefonban giroszkóp meg gyorsulásmérő, pff...