Gyurkity Péter

Beárazták a YotaPhone 2 okostelefont

A most bemutatott készülék fejlesztője szerint több előnyt kínál, méghozzá tűrhető áron.

Még november utolsó napjaiban írtunk arról, hogy a YotaPhone 2 várhatóan december elején mutatkozik be a nagyközönség előtt, mégpedig Londonban, ahol a várakozások szerint a főbb hardveres jellemzők mellett a kereskedelmi árról is beszélnek majd. Erre valóban sor is került, legalább ilyen fontos volt azonban annak megerősítése, hogy az európai piacokon még idén megérkezik a készülék.


Ezzel egy időben orosz portálok adtak hírt arról, hogy Moszkvában már másodikán megejtették a bemutatót, a hivatalos esemény keretein belül pedig kiderült, hogy a számukra hazai piacon az okostelefon 33 ezer rubeles áron kerül forgalomba, ami nagyjából 612 dollárnak felel meg. Ez nem tűnik túl kedvező árnak, mi több, a rubel utóbbi hetekben megfigyelt, az ukrajnai válsággal összeköthető teljesítménye nyilván tovább rontja majd a helyzetet, ám a cég elkötelezte magát amellett, hogy 20 különböző európai országban még decemberben megkezdik a forgalmazást, ezt pedig 2015 első felében Kína, a távol-keleti régió egyéb országai, valamint Kanada és Latin-Amerika követik majd.


A hardveres lista nem sokat változott a 2014 februári első bemutató óta. Itt továbbra is egy 5 hüvelykes, 1080p felbontást támogató AMOLED-érintőképernyő szerepel a felsorolás elején, amelyet a 4,7 hüvelykes, kifejezetten olvasásra, valamint a készenléti állapotra szánt e-ink kijelző egészít ki. A processzor feladatait egy Snapdragon 800 chip látja el, amelynek négy magja 2,2 GHz-es órajelen fut, míg a részletes, ám egyelőre korántsem teljes listán egy 32 GB-os belső tároló, egy 8 és egy 2 megapixeles kamera, valamint az Android 4.4 KitKat szerepel még.


A készüléket Délkelet-Ázsiában gyártják, bár az áron ez nem feltétlenül látszik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CairoJack #2
    Túl sok értelmét nem látom. Ha hosszabb távon akarok olvasni, akkor e-reader, ha rövidebb ideig, akkor a teló is jó. Rétegtermék.
  • Ferrer #1
    Nekem 200 dollárt ér max.