Berta Sándor

Interaktív bélyegeket adott ki a svájci posta

A hivatal igyekezett hidat képezni a hagyományos bélyegek és a digitális világ között.

Első ránézésre a svájci posta által kibocsátott interaktív bélyegek semmiben sem különböznek a hagyományos társaiktól. Azonban az alkalmazott témáknak és az okostelefonokra elérhető alkalmazásnak köszönhetően hamar láthatóvá válnak a különbségek. A jövőben a bélyegek témáit multimédiásan életre lehet kelteni, ehhez elegendő csupán egy ingyenes programmal beszkennelni őket.

Az új interaktív bélyegek legnagyobb előnye, hogy számos kiegészítő információval (szövegek, képek, hanganyagok vagy videók) láthatók el. Olyan interaktív elemeket tartalmazhatnak, mint például egy kérdőív, ezenkívül a beszkennelt bélyegek akár közvetlenül az okostelefonban is használhatók. A kifejlesztett alkalmazásnak elérhető mind az Android, mind az iOS rendszerrel kompatibilis változata.

Az első bélyegeken többek között állatok láthatók: medvebocs, farkas, hiúz és vidra, valamint számos érdekes svájci építmény, jubileum, esemény és személyiség. Az egyes bélyegekhez számos kiegészítő információ tartozik. Az egyik bélyeg például a Schilthorn Vasúttal foglalkozik, amely drótkötélpályás vonalának utolsó szakaszát 50 évvel ezelőtt nyitották meg a 2970 méter magas Schilthorn hegyen. Egy másik bélyeg annak állít emléket, hogy a Svájci Szívalapítvány az idén 50 éves. A bélyeg nem csupán a szívbetegeket szólítja meg, hanem azok családtagjait, rokonait és a hatóságokat is. Szintén megemlékeztek az alkotók a Hergiswilben működő üvegfúvókról, akik immár 200 éve végzik tevékenységüket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!