Gyurkity Péter

Újragondolja közösségi telefonját a ZTE

Megkérdezték az embereket, hogy milyen telefont akarnak, belerakták a vágyott funkciókat, de mégse kellett senkinek. Inkább egy gigabites LTE-t kínáló készüléket mutatnak be az MWC alatt.

Még január elején számoltunk be utoljára a ZTE közösségi alapokra helyezett telefonjának alakulásáról, azóta azonban komoly változások következtek be a projekt háza táján. A hónap végén közölték, hogy még inkább a felhasználók igényeihez igazítanák a megoldást, most pedig megerősítették, hogy újragondolt formában, valamikor az év végén dobnának piacra egy ilyen változatot.

A némileg meglepő lépésre azután került sor, hogy az érdeklődők visszajelzései alapján egy, az eredetitől némileg eltérő vásárlói igény bontakozott ki a telefon kapcsán. A közösségi kezdeményezés részeként meghirdetett típus – amely a sajtóban leginkább Hawkeye néven szerepelt – elsősorban a módosítás nélküli Androidot és a közvetlen érintést nem igénylő, a szemmozgás lekövetésén alapuló irányítást helyezte előtérbe, ehhez azonban nem túl erős, ma már inkább középkategóriásnak mondható hardvert párosított. Ez jól látható módon nem nyerte el a felhasználók tetszését, akik legalább a Snapdragon 820, de még inkább a Snapdragon 835 chipet látták volna szívesen a specifikációban, a cég által erre kijelölt 625-ös típus és a 3 GB RAM tehát messze elmaradt a várakozásoktól.

Az első jelentkezők számára a Kickstarteren meghirdetett 199 dolláros ár mindenképpen kedvező, a visszajelzések láttán azonban a projekt újragondolása mellett döntöttek, mert hiába raknának bele erősebb hardvert, az árat már nem módosíthatják. Most leszögezték, hogy az év vége előtt mindenképpen szeretnének piacra dobni valamilyen megoldást, azt azonban nem tudjuk, hogy ez milyen hardveres komponensekkel és milyen formában valósulna meg. A közösségi projekt tehát egyelőre csúszik, ám a gyártó nem mondott le teljesen annak véglegesítéséről.

A ZTE most az MWC-re készül, itt pedig egy gigabites, vagyis Category 16 LTE-elérést kínáló telefont mutatnának be. Ezt már az érkezőben lévő Snapdragon 835 teszi lehetővé, ami 360 fokos és 4K-videót támogató kamerával párosul. A hivatalos név ZTE Gigabit Phone lesz, ami nem túl fantáziadús – a megjelenési dátumot és az árat később árulják majd el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!