Mortimer

Az IBM 100 millió dollárt fordít természettudományos kutatásokra

Az IBM bejelentette, hogy 100 millió dollárt fordítanak az emberi genetikus kódot és más természettudományos kutatásokat végző termékek kifejlesztésére.

A számítógépóriás egy külön részleget hozott létre a célra, mely az adatkezelés és tárolást, és az internetes kereskedelmi lehetőségeket biztosítja a biotechnológiai és gyógyszeripari vállalatoknak.

A vállalat nyilatkozata szerint a hasonló termékek és szoftverek piaca 2003-ra több mint duplájára, 9 milliárd dollárra nő, és a kezelendő adatok mennyisége hathónaponként megkétszereződik, nyilatkozta az IBM. A tudósok már befejezték az emberi genetikus kód feltérképezését, megalkotva egy több mint 150 millió lappal egyenértékű információs adatbázist.

"Minden genetikai adat használhatatlan a tudósokat segítő számítástechnikai technológia nélkül, amivel kezelni, és analizálni tudják az adatokat, megtalálva az utat a mai és a jövőbeli betegségek gyógyításához." - tette közzé nyilatkozatában Dr. Caroline Kovac, az IBM újonnan alakult "Life Sciences" részlegének vezetője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!