Berta Sándor

Az Apple tárolja a törölt böngészési előzményeket?

Érdekes dolgokat fedezett fel egy orosz biztonsági cég.

A moszkvai székhelyű Elcomsoft munkatársainak sikerült a felhasználók iCloud-fiókjaiban lévő információkból visszaállítaniuk a már elvileg törölt böngészési előzményeket. Vlagyimir Katalov, az Elcomsoft első embere közölte, hogy olyan adatokat találtak az iCloud-fiókokban, amelyeket az emberek már több mint egy évvel ezelőtt kitöröltek a készülékeikből.

A felhasználóknak elvileg lehetőségük van arra, hogy a Safari böngészőben lévő előzményeket eltárolják az iCloud rendszerében azért, hogy más eszközökről is elérhessék azokat. Amennyiben az adatokat törlik, akkor azok már nem jelenhetnek meg a készülékeken. Azonban a fájlok az iCloud rendszerében - a felhasználók számára láthatatlan módon - továbbra is jelen vannak.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az Apple tudta-e, hogy az információk a törlés ellenére is elérhetők maradnak vagy sem. A PC World hiába kereste meg ezzel kapcsolatban a konszernt, választ eddig nem kapott. Katalov viszont azt írta, hogy az Apple a blogbejegyzés megjelenése után kezdte eltávolítani a böngészési adatokat az iCloud rendszeréből.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!