Berta Sándor

Európa rendkívül fontos az Apple számára

A társaság a jövőben is kiemelt szerepet szán az európai beszállítóinak.

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója villámlátogatásra érkezett az észak-rajna-vesztfáliai Vreden városában található Dula bútorgyártó céghez. A Dula készíti a bútorokat az Apple Store boltok és az új központ számára.

"A Dula egyike a 800 németországi beszállítóinknak. Az együttműködésünk immár tíz évre nyúlik vissza. Ez egy hosszú távú dolog, partnerségi kapcsolatunk van. Sok más beszállító esetében is ugyanez a helyzet. Ők a kulcsai az Apple sikerének és ez a jövőben is így lesz. Európa rendkívül fontos a számunkra” - jelentette ki a menedzser.

Cook hozzátette, hogy a kereskedelmi korlátozásokkal kapcsolatos vitában sokan megfeledkeznek arról, hogy a globalizáció nem tett mindenkivel jót. Jó volt a Dula és az Apple számára, továbbá az alkalmazásfejlesztőknek is segített, így jött létre csak Németországban negyedmillió állás. De nem mindenki profitált a globalizációból. Úgy gondolja, azon kellene dolgozniuk, hogy megoldják ezt a problémát, de a Trump által szorgalmazott kereskedelmi korlátozások nem oldják meg, csak újabb problémákat hoznak létre. A világ hálózatba van kötve és egy olyan világban élünk, amelyben egy ország - különösen egy nagy állam - csak akkor nyerhet, ha mindenki nyer.

„A beutazási tilalmak kapcsán egyértelművé tettük a véleményünket. Úgy gondoljuk, hogy ez a felvetés rossz és nem is támogatjuk. Biztos vagyok abban, hogy végül a helyes dolog fog megvalósulni. De nem akarok az események elébe vágni. Nagyon erősen azért lobbizunk, hogy a jó emberek egyik országból a másikba szabadon mozoghassanak. Ez mindenki érdeke" – szögezte le végül Tim Cook.

Cook 2015 februárjában is ellátogatott Németországba a Seele céghez és annak leányvállalatához, a Sedakhoz, amelyek az Apple Campus 2 üvegtábláit készítik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #1
    Eléggé markánsan Andy Vajnásodik T.C.