Berta Sándor

Egységes lesz a biztonsági központ a Windows 10-ben

A biztonsággal kapcsolatos beállítások eddig szétszórtan voltak elhelyezve, de most mind egyetlen alkalmazásba került.

Néhány napja írtunk arról, hogy a redmondi cég frissítette a Windwos 10 Creators Update előzetes verzióját. A Build 15014 változatot a Windows Insider program résztvevői már le is tölthetik az asztali számítógépekre és az okostelefonokra. Az elsődleges újdonság az elektronikus könyvesbolt integrálása volt, de most fény derült egy másik fejlesztésre is.

Az újítás neve Windows Defender Security Center, egy olyan alkalmazás, amely egyesíti a Windows 10 összes biztonsággal kapcsolatos beállításait. Ezek a dolgok eddig meglehetősen szétszórtan voltak elhelyezve az operációs rendszerben. A Windows Defender ismert konfigurációs lehetőségei mellett az integrált tűzfal és a család-, illetve gyermekvédelem, valamint a különböző jogok beállítási opciói is az új programba kerültek át. Szintén itt helyezték el a hardverek potenciális problémáival, a Windows 10 pillanatnyi állapotával (például, hogy minden frissítés telepítve van-e) és az akkumulátorok helyzetével kapcsolatos jelzéseket.


A személyes beállításokat is itt lehet elvégezni, láthatóvá válnak a hálózati védelmek, megoldható a szoftverek és a böngésző, továbbá a meghajtóprogramok ellenőrzése. A Windows Defender Security Center vagy a keresővel jeleníthető meg vagy a minden alkalmazás megjelenítése menüpontot választva válik elérhetővé. Az újítások az összes Windows 10-felhasználó számára tavasszal válnak hozzáférhetővé.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hgabi84 #8
    Kinek mi. A játékosoknak például ez.
  • HZsoli #7
    Szerencsére a Win 10-en is működik a GODMODE (Isteni Üzemmód )
    Aki nem ismeri: az asztalon létre kell hozni egy mappát az alábbi néven:

    GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

    Ezt megnyitva tényleg minden lehetséges beállítás elérhető (egy részletes Super Control Panel).
    A Nézet menü alatt (fent jobboldalt) mindenki tetszése szerint beállíthatja a neki megfelelőt.

    Utoljára szerkesztette: HZsoli, 2017.01.27. 12:50:40
  • gforce9 #6
    Van a fenét minden ott. Vannak olyan funkciók amik csak gépházban vannak.
  • Karez #5
    De hiszen most is visszatudod hozni a régi vezérlőpultot.

    Keresés -> Vezérlőpult -> Jobb felül Kategóriák katt és átvált nagy vagy kis ikonokra.

    Voálá!
    Ott van minden beállítás, szépen sorban. Akárcsak régen volt. (és szerencsére megjegyzi a win ezt a beállítást zárás után)
  • Skylake #4
    Már régen meg kellett volna csinálni (ezt is). De hát ezt a s*ggvakaró tempót szoktuk meg Redmond-tól, ebben igazán nagyok! Be is sz*pták, ahol valódi versenyhelyzet volt, lásd. pl. a Windows Mobile földbe állását, ahol egy korábbi jó márkanévvel sem sikerült piaci pozíciókat szerezni.
  • gforce9 #3
    Ez egy fullalap dolog. Alapból ilyennek kellett volna lennie, nem pl az, hogy a kivételeket a gépházban kell állítani nem pedig a vírusirtóban. Ott rohadjon meg aki kitalálta, hogy 28 helyen kell keresgélni a beállításokat. A régi vezérlőpult francért nem volt jó erre? Most van vezérlőpult, gépház és mindkettőnek plusz még almenüi ami egyébként marhára nem odatartozik. Gondolkodás helyett szerintem bebasztak az UI fejlesztői.
  • MerlinW #2
    Ez is. Egyébként a UI az egyik legfontosabb dolog egy OS-nél, amit a laikus fél bolygó használ.