Gyurkity Péter

Jön a ZTE közösségi telefonja

Az öntapadós készülék mellett pedig egy másik változatról is lerántották a leplet.

A kínai gyártó néhány hónappal ezelőtt jelentette be, hogy közösségi alapokra helyezné egy új fejlesztését, amely két érdekes jellemzővel jelenne meg. Egyrészt a telefon öntapadó kivitelben készülne el, másrészt pedig szemünk mozgását követné, vagyis nem lenne szükség a fizikai kontaktusra a pontos vezérléshez. Most a hivatalos nevet ismerhettük meg.

A CES alatt a cég ugyanis elárulta, hogy a Hawkeye névre keresztelte a megoldást, amely ezzel egy időben a Kickstarter oldalán vált elérhetővé, legalábbis előrendelés formájában. Az érdeklődő felhasználók tehát egyelőre jelezhetik igényüket egy-egy példányra, amelynek pontos hardveres összetételét azonban még nem ismerjük, hiszen a ZTE mindössze annyit árult el, hogy nem magát a hátlapot teszik öntapadóvá, hanem egy külön tokot készítenek majd erre a célra – itt mintha ellentmondanának az eredeti bejelentésnek. A kiállításon mindenesetre jelen volt néhány korai példány, a beszámolók szerint pedig műanyag külső, kellemes fogás, valamint a mindössze 199 dolláros árat megcáfoló kialakítás lesz jellemző a készülékekre. A képek alapján a hátoldalon egy ujjlenyomat-olvasó kapott helyet, a többi részletre azonban még várnunk kell.


Eközben hivatalosan is lerántották a leplet egy másik változatról, amely viszont már a Blade termékcsaládot bővíti ki, mégpedig a Blade V8 Pro néven. Ez utóbbi a CES alatt megjelent riválisokhoz (Huawei Honor 6x, Asus ZenFone 3 Zoom) hasonlóan hátoldali iker-kamerával futott be, amelyet egy 5,5 hüvelykes kijelző, Full HD felbontás, a nyolcmagos Snapdragon 625 chip, 3 GB RAM, 32 GB-os tároló, microSD, egy 8 megapixeles előlapi kamera, valamint egy 3140 mAh-s akkumulátor egészít ki. Az ár mindössze 230 dollár, így van esély a sikerre.

Annál is inkább, mert a többi régióban eddig is jól szereplő, eddig mintegy 50 millió példányban elfogyó család most először bukkan fel az USA-ban, ahol szeretnének hasonló eredményeket elérni – az előrendelés már él, a megjelenés január 11-én esedékes.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!