Berta Sándor

E-mailek helyett futárokat javasolt Donald Trump

A megválasztott amerikai elnök ezt azzal indokolta, hogy a 10 éves fia "bármit meg tud csinálni a számítógéppel".

Donald Trump egy Floridában rendezett szilveszteri gálán kijelentette, hogy egyetlen számítógép sem biztonságos, és a "valóban fontos" információkat inkább futárok útján kellene továbbítani. Ugyanakkor a Twittert egyáltalán nem száműzné az életéből.

A politikus kiemelte, hogy a számítógépek mindannyiunk életét jelentés mértékben bonyolultabbá tették. A számítógépes korszak szerinte oda vezetett, hogy senki sem tudja pontosan, hogy mi is zajlik a világban körülötte. Rendelkezésre áll a megfelelő sebesség, van számos más dolog, de nem biztos abban, hogy azzal a kellő biztonsággal is rendelkezünk-e, amire szükségünk van. A demokraták levelezőszervere elleni hackertámadással kapcsolatban pedig kifejtette, hogy számos dolgot tud a számítógépek feltöréséről és arról, hogy azt mennyire nehéz utólag bebizonyítani, az akciót éppen ezért gyakorlatilag bárki elkövethette.

Sean Spicer, a Republikánus Nemzeti Bizottság (RNC) szóvivője közölte, hogy új seriff van a városban és minden, amit tesz, azt az amerikaiakért teszi. Ez utóbbi dolgok közé sorolta azt is, hogy Donald Trump a jövőben is közvetlenül a Twitteren keresztül tesz majd fontos bejelentéseket ahelyett, hogy az elődeihez hasonlóan sajtótájékoztatókat tartana. Hozzátette, hogy jelenleg úgy áll a helyzet, hogy ha a megválasztott elnök csak tweeteket ír, akkor is eredményeket ér el. A sajtót pedig teljesen megőrjíti az a dolog, hogy a Trumpnak több mint 45 millió közösségi követője van, akikkel közvetlenül kapcsolatban lehet.

Donald Trump az utolsó sajtótájékoztatóját fél évvel ezelőtt tartotta, azóta - amennyire csak lehetséges - igyekszik a sajtóval nem kommunikálni. Ennek elsődleges oka, hogy el akarja kerülni a kínos vagy kritikus kérdéseket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Jawarider #17
    Van egy 10 éves fia? Jó az anyag....
  • bunny #16
    Még mindig képtelen vagyok elhinni, hogy ez a bohóc nyert. Nem mintha Clintonné akkora szuper választás lenne, eleve szánalom, hogy ezt a két embert bírta kitermelni az usa elnökjelöltnek.
  • morguldae #15
    A futárt elkapjuk, megverjük és elvesszük tőle a levelet :-)
    Mitől jobb az?
  • Montar #14
    Minden információs forrásról illik tudni, minimum sejteni, hogy mely politikai oldalhoz áll közelebb. Számomra az SG.hu egy alapvetően liberális sajtótermék, mivel politikai tartalmú cikkeikből ezt olvasom ki. Tehát jelen cikk véleményét, tartalmát is ezen szemüvegen keresztül kell értelmezni.
    Trump-ot az amerikai nép választotta, így illene mindenkinek ezt elfogadni, tisztelni. Elég régi demokrácia ahhoz, hogy bízzunk ítéletükben.
    Az a mai napig terjesztett ostobaság, hogy Moszkvából meghekkelték a választást, nem más, mint a vesztes liberális politikai oldal izzadságszagú erőlködése a bukás magyarázatára. Az elkötelezett, kemény magon kívül ezt már senki nem veszi be, egyszerűen szánalmas, mi több, nevetséges az egész arcmentő történet. Clintonné nagyon elutasított személyiség, erre már senki sem akar emlékezni. Mű, előre "lejátszott " megszólalásaival, beszédeivel csak maga alatt vágta a fát.
    Annak idején Reagen-nel szemben is tajtékzott a liberális sajtó, elmondták mindenféle pojácának, tehetségtelennek, balféknek, az ország szégyenének. És mégis beírta magát a nagy elnökök közé.
    Ezért tehát nyugi mindenkinek, hátrább az agarakkal, pár év után vizsgálja majd meg mindenki Trump tetteit.
  • András77 #13
    Dobott egy gumicsontot az informatikai analfabétáknak. Gondolom ő sem gondolja teljesen komolyan, hogy visszatérjenek a levelezésre, bár teremtene egy csomó munkahelyet, de nehéz belátni, hogy hol lehetne ezt jól használni. Lelassítaná a kommunikációt nagyon.

    Nekem régen volt egy nagyon okos kollégám, aki azt mondta a főnökökre, hogy legrosszabb az a főnök, aki semmit nem csinál. Azoknál még az is jobb, aki csinál valamit, ha nem is tökéletes. A legjobb persze, aki tudja is mit csinál, de az olyan ember ritka és nem fog elmenni politikusnak. A Trump egy kivétel lehet, meglátjuk.
  • dartois83 #12
    "Semmi meglepő nincs abban, hogy a sajtót ignorálja, akik 99%-ben ellene voltak, szégyentelenül kampányoltak Hillary Clinton mellett" ... ez kb. annyira igaz, mint azon vélemények, melyek szerint Magyarországon 2016-ban balliberális médiatúlsúly van.
  • ReszegKoldus #11
    "A sajtót pedig teljesen megőrjíti az a dolog, hogy a Trumpnak több mint 45 millió közösségi követője van, akikkel közvetlenül kapcsolatban lehet."

    Helyes
  • Archenemy #10
    Azt gondolod, hogy a demokrácia nem a létező legjobb és leghatékonyabb módja a kormányzásnak? Vigyázz, mert vékony a jég :D
  • molnibalage83 #9
    A PC beszéd és technológiai analfabetizmus között irgalmatlan nagy különbség van...
  • kvp #8
    Az utolso eredmenyeket is elero elnok Reagen volt, aki mar szineszkent is eljatszotta az amerikai elnokot. Ezek utan pontosan tudta, hogy milyen elnokot szeretnenek az amerikaiak es olyan is volt. Trump kb. ugyanerre jott ra, annyira rossz politikusok vannak csak, hogy nalluk meg benne is jobban megbiznak. Az egyetlen eselyunk arra, hogy elfogadhato elnok legyen az, hogy populista, azaz azt fogja mondani es csinalni amit az emberek akarnak. Ez tobbe kevesbe egy demokraciaban elvaras lenne, de manapsag ritka. Celjra, hogy nepszeru legyen, de a mellekhatasa hogy mukodik a valodi nepakarat, fuggetlenul attol, hogy ez jo vagy rossz dontes. (idealis esetben az emberek dontese nekik jo, azaz a valodi demokracia eseten a valasztok tobbsegenek jo)