Berta Sándor

Jövőre jön az ARM processzorokon futó Windows 10

A Microsoft bejelentette, hogy új változat lesz elérhető az operációs rendszerből.

Az új verzió a Qualcomm processzoraihoz készül és a x86/Win32-alkalmazások futtatását lehetővé tévő emulátor mellett rendelkezni fog a Windows 10 Enterprise funkcióival is. Az új kiadás várhatóan jövőre lesz elérhető. A Microsoft az információt a sencseni WinHEC konferencián jelentette be. Az elképzelés az, hogy az új Windows 10 előkészítheti az utat az ARM által tervezett processzorokra épülő mobil és energiahatékony számítógépek számára. Ugyanakkor fontos, hogy az új változat nem lesz semmilyen formában sem a Windows RT utódja. Már csak azért sem, mert az új Windows 10-ben ott lesz a klasszikus Windows-alkalmazások futtatásának lehetősége és támogatni fogja az Universal Windows Platformot.


Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor lesznek kaphatók az első Qualcomm processzorokra és Windows 10-re épülő készülékek. Terry Myerson alelnök, a Microsoft operációs rendszerek csoportjának vezetője azt mondta, hogy általában két évre van szükségük ahhoz, amíg egy új koncepció kiforrott lesz és megjelenhet a piacon.

Mary Jo Foley forrásai arról számoltak be, hogy a Cobalt kódnév alatt fejlesztett emulátor a Redstone-3 frissítésbe kerül majd be, a csomag várhatóan jövő ősszel jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • igazamvanvagyig #1
    hát igen pl az intel nagyon de nagyon gyenge processor (kb pár éve használható úgy ahogy) ár érték aránya pocsék,fogyasztása magas.