Berta Sándor

Egyeztet a Szilícium-völgy vezetőivel Donald Trump

A találkozó helyszínéül a New York-i Trump Tower szolgál majd.

A USA Today arról számolt be, hogy a december 14-re tervezett csúcstalálkozót Reince Priebus, Donald Trump kabinetfőnöke; Trump mostohafia, Jared Kushner és Peter Thiel német származású internetes befektető közösen szervezik. A megválasztott elnök az azt követő napon tartaná meg a választások utáni első hivatalos sajtókonferenciáját.

A hír azért érdekes, mert a választási kampány során kiderült, hogy Trump és az IT-ágazat képviselői finoman szólva sem szívlelik egymást. Júliusban a technológiai szektor nyílt levélben támadta Trump jelölését. Az ágazat képviselői kiemelték, hogy Donald Trump elnökjelöltsége, illetve esetleges megválasztása katasztrófa lenne az innováció számára. Később kiszivárgott, hogy a megválasztott amerikai elnök terveitől komolyan tartanak az IT-óriások. Az egyik ilyen elképzelés a külföldieknek kiadott vízumok számának korlátozása volt. Emellett az sem tett jót a két fél kapcsolatának, hogy a megválasztott elnök érdekesen viszonyul az internetsemlegesség kérdéséhez. Jellemző, hogy Peter Thiel volt az egyetlen olyan internetes befektető, aki nyíltan támogatta a Trumpot.

Semil Shah, a Haystack Fund vezető partnere azt mondta, hogy a Szilícium-völgy legtöbb képviselője jelenleg éppen felocsúdott a Trump megválasztása által okozott meglepetésből és most megpróbálja elfogadni a várható változásokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • fonak #30
  Lehet. Arra gondoltam csak, hogy ettől függetlenül minket békén hagyhat, ha színleg lerójuk a tiszteletet a holokauszt előtt stb.
  Egy Netanjahu-típusú, likudnyik irány talán nem akar mindenáron tömeges migrációt az EU-ba, sem háborút a ruszkik ellen.
 • Tetsuo #29
  Enyhe kifejezéssel: nagyon naiv vagy.
 • fonak #28
  Támogassák csak, ez önmagában nem gond.
 • Tetsuo #27
  Trumpot is cionisták támogatják.
 • VolJin #26
  Trumpra a keményen dolgozó kisemberek, Hilaryra meg a keményen drogozó kissebbségek szavaztak. :-)
 • VolJin #25
  Trump győzelme jelzi, hogy elutasítják az emberek az SJW-izmust.
 • Tetsuo #24
  Valójában nincs igazi jobboldal. Tradicionalisták, monarchisták, az arisztokrácia hívei lennének a jobboldaliak, de ilyenek nincsenek a porondon.
 • nkmedve #23
  Ahogy mondod, eredetileg a baloldal a populista, és a jobboldal az eliteket szólitja meg, de ez a modern amerikában azért elég erősen el van torzulva. Clinton pont az elitek jelöltje volt, mig Trump inkább a dolgozó közeposztálynak imponált.
  Semmi értelme már az eredeti definiciókkal foglalkozni, egyik párt sem a régi már
  Utoljára szerkesztette: nkmedve, 2016.12.12. 03:28:28
 • Tetsuo #22
  Ez a torzult világnézet tovább fog torzulni és szélesebb néprétegeket elér, mint eddig valaha.
 • Tetsuo #21
  Eredetileg a baloldal a populista, a jobboldal pedig az elitpárti, ugye. Ebből kiindulva minden demokrata populista és például Hitler is baloldali volt.
  Mindegy, mert természetesen minden ember ért a politikához, de kb. a definíciók szavainak definícióit kellene magyarázni az átlagnak, hogy érdemben lehessen velük beszélgetni.