30
  • fonak
    #30
    Lehet. Arra gondoltam csak, hogy ettől függetlenül minket békén hagyhat, ha színleg lerójuk a tiszteletet a holokauszt előtt stb.
    Egy Netanjahu-típusú, likudnyik irány talán nem akar mindenáron tömeges migrációt az EU-ba, sem háborút a ruszkik ellen.
  • Tetsuo
    #29
    Enyhe kifejezéssel: nagyon naiv vagy.
  • fonak
    #28
    Támogassák csak, ez önmagában nem gond.
  • Tetsuo
    #27
    Trumpot is cionisták támogatják.
  • VolJin
    #26
    Trumpra a keményen dolgozó kisemberek, Hilaryra meg a keményen drogozó kissebbségek szavaztak. :-)
  • VolJin
    #25
    Trump győzelme jelzi, hogy elutasítják az emberek az SJW-izmust.
  • Tetsuo
    #24
    Valójában nincs igazi jobboldal. Tradicionalisták, monarchisták, az arisztokrácia hívei lennének a jobboldaliak, de ilyenek nincsenek a porondon.
  • nkmedve
    #23
    Ahogy mondod, eredetileg a baloldal a populista, és a jobboldal az eliteket szólitja meg, de ez a modern amerikában azért elég erősen el van torzulva. Clinton pont az elitek jelöltje volt, mig Trump inkább a dolgozó közeposztálynak imponált.
    Semmi értelme már az eredeti definiciókkal foglalkozni, egyik párt sem a régi már
    Utoljára szerkesztette: nkmedve, 2016.12.12. 03:28:28
  • Tetsuo
    #22
    Ez a torzult világnézet tovább fog torzulni és szélesebb néprétegeket elér, mint eddig valaha.
  • Tetsuo
    #21
    Eredetileg a baloldal a populista, a jobboldal pedig az elitpárti, ugye. Ebből kiindulva minden demokrata populista és például Hitler is baloldali volt.
    Mindegy, mert természetesen minden ember ért a politikához, de kb. a definíciók szavainak definícióit kellene magyarázni az átlagnak, hogy érdemben lehessen velük beszélgetni.
  • Sir Cryalot
    #20
    Igazából kétség sem férhet hozzá hogy mindkettő az volt, viszont a demik mintha jobban is igyekeztek belefolytani ilyen olyan ürüggyel a másikba a szót, ami azért érdekes mert az kell hozzá hogy különösen fogékony legyen sztereotipiákra a tábor.

    H pont úgy nyomta a sztereotipiákat mint a gép. (Jó eséllyel ellenkező hatást érve el)

    https://www.youtube.com/watch?v=26-VzfBZg1w
  • nkmedve
    #19
    Szóval akkor Hillary volt populista, Trump pedig nem? Oké :D

    Komolyabbra forditva a szót, nekem semmi bajom nem lenne azzal hogy a konzervativok nyernek, ha egy normális jelöltjük lett volna. Ha ott élnék akkor soha nem szavaztam volna Hillary-ra (ugyan igy Merkel-t se nagyon állhatom mostmár), vele szemben egy normális republikáusra igen. Trump viszont minden, csak nem normális, és nagy károkat tud még okozni a saját pártjának is. Ha folytatja a hülyeségeit (túlfesziti a húrt), azzal akár évtizedekre eláshatja a republikánusokat. És nem, nem szeretném, hogy egy esetleges Trump bukás miatt a következő évtizedekben csak a demokraták legyenek hatalmon (akkor aztán tényleg nagyon elburjánozna a PC, SJW-k, ultrafeministák, stb.).
  • Sir Cryalot
    #18
    Mezei populizmus. Szerintem genetikai eredetű, minél alacsonyabb növésű (rendszerint azok ) annál indulatosabban képes követelőzni / kekeckedni kompenzálásképp, a jogtalanságok emlegetése emellé pusztán frázispuffogtatás számba megy . Persze akinek az alacsony növése mellé jó a külseje, az nem szorul rá az ilyen temperamentumosságra, ha igen ,akkor ott komoly mentális defekt van ( pl. Münchausen ami elég kemény cucc ).

    Ha nem reprodukálódnak az nagyon pozitív hozadék az emberiség jövője szempontjából.
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2016.12.11. 11:53:14
  • VolJin
    #17
    Azamerikai mainstream médiát, a véleményformáló közírókat, és az államapparátust is teljesen átitatta ez a torzult világnézet.
    De elég, ha csak Merkelig megyünk, ahol a rendőrség és a politika, valamint a sajtó is próbálta elhallgatni a kölni szilveszteri tömeges csöcsörésző rablásőrületet.
    Nem sikerült, és amikor kipattant, próbáltak relativizálni1, hogy az egy törpe kissebbség.
  • Sir Cryalot
    #16
    Ez az sjw-izmus téma a bizonyítéka annak hogy a házsártosság nem a korral jön elő, szerény véleményem szerint azért nyugaton van belőlük sok mert ezek a halaskofák leszármazottai , magyarán a genetikailag sikeres szájasságé.
  • Sir Cryalot
    #15
    "(szerintem valójában nem is akart győzni, ahogy pl. Farage sem akart Brexit-et, csak a saját pozicióját erősiteni)."

    itt az a hibás premissza hogy mindenki egoista .

    Jó nagy tévedésben van aki azt hiszi hogy ha nem játszanak rá a victim complex-re mint tette azt az usa demi párt , az figyelmen kívül hagyná az igazi hányatott sorsúakat.
  • Sir Cryalot
    #14
    ez nem egy ideológia , sjw-k mindig is voltak, hanem tüneteggyüttes, "victim complex"
    RENGETEG ilyen ember van/volt sjw-izmus nélkül is , csak régen más szavakat használtak, felfuvalkodott, pojáca stb.

    Ilyen az amikor "erélyesen" "viselkedik" és "tiszteletet követel" valaki miközben "nincs magánál" .

    https://encyclopediadramatica.se/Victim_complex

    Kirívó formája a Münchausen szindróma és a Münchausen by proxy.
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2016.12.11. 07:37:05
  • nkmedve
    #13
    Mi ebben a komolytalanság? :) Szerintem elég komoly dolog, hogy egy olyan embert választottak a a világ egyik legerősebb poziciójába aki nem veszi komolyan a feladatait (pl. nem érdeklik a titkosszolgálati jelentések, nem hajlandó a fehérházba költözni), nagyjából minden mozzanata visszavezethető valamilyen személyes érdekre (pl. a Japán miszterelnökkel való találkozóra viszi a lányát akinek japán érdekeltségű üzletei vannak; a saját ingatlanjait akarja használni diplomáciai célkora, stb.). Aztán arról már ne is beszéljünk, hogy milyen embereket jelöl mindenféle poziciókba.
    Úgy tűnik mintha az egészet csak egy szerepjátéknak fogná fel, mintha az elnökség valami "President Apprentice" reality show lenne amiben a nézettség növelése érdekében a rosszfiút kell játsza (igy szórakozásból mindenkivel összerúgja a port, pl Kina, India, közben még az oroszoknak is hint egy kis port, pedig ők támogatták a leginkább). Ez kicsit aggasztó, attól függetlenül hogy valójában mennyi hatalma és mozgástere van elnökként.

    Az, hogy mi lesz a migrációval kapcsolatos igéreteivel még kiderül, de azt vegyük figyelembe, hogy azokat az igéreteket akkor tette amikor még a legrosszabb rémálmában sem gondolta volna hogy győzni fog (szerintem valójában nem is akart győzni, ahogy pl. Farage sem akart Brexit-et, csak a saját pozicióját erősiteni). Meglátjuk, nekem semmi bajom nem lenne azzal ha az illegális bevándorlást visszaszoritaná, de kétlem hogy annyira érdekében állna (ő is alkalmazott ilyen munkaerőt).

    Minden esetre, biztos nem lesz egy unalmas 4 év. Az emberek változást akartak, most kapnak bőségesen, csak nehogy a változás szele tornádóként csapjon le rájuk. :) Én csak remélni tudom hogy amit irsz az igaz lesz, és Trump-nak nem lesz beleszólása komolyabb ügyekbe.
  • Tetsuo
    #12
    (Komolytalan vagy. Mindenesetre:) A migrációt szigoríthatja bizonyos szintig, de komolyabb kérdésekben meg egyértelmű, hogy nincs is beleszólása, ahogy az elődeinek sem.
  • nkmedve
    #11
    Trump csak akkor fog rendet csinálni ha az neki és családjának is közvetlen üzleti érdeke. Az elmúlt pár hétben nyilvánvalóan kiderült, hogy leszarja az elnöki feladatokat és kb. csak az üzleti érdekeket tarja szem előtt.
  • VolJin
    #10
    Az amerikai társadalmat sokkal jobban befolyásolta egy a liberalizmust kiszorító álliberális ideológia, mint bármilyen gazdasági érdekcsoport.

    http://sjwriporter.blog.hu/2015/09/04/sjw-izmus_korunk_mentalis_betegsege

    Gyakorlatilag Trump győzelme annak köszönhető, hogy az amerikaiak jelentős része erre az irracionális ideológiára mondott nemet.
  • fonak
    #9
    Kushner nem a mostohafia trumpnak, hanem a lánya férje, azaz Trumpnak a veje.
    A lánya a kedvéért betért a zsidó vallásba. Kushner az, aki nélkül Trump semmilyen döntést nem hoz, ennyit a "Trump-veszélyről". A pénzügyminiszter-jelöltje egy volt Goldman Sachs-os. A védelmiminiszter-jelöltje egy "veszett kutyának" becézett volt tengerészgyalogos tábornok, aki a jelek szerint háborúzni akar Iránnal, ahogy többen mások is Trump kiszemeltjei közül.
  • Tetsuo
    #8
    Bush volt a csúcs hozzá nem értésben, de futottak még: Lyndon B. Johnson és Gerald Ford, meg talán volt néhány régebbi "agytröszt" is Ámerika élén. :-)
    A demokratikus országok elnökei közül a legtöbben - szerintem - bábok már elég régóta, az Egyesült Államokban talán az alapítása óta.
  • Tetsuo
    #7
    Egyetértek, ez jó lenne. De hogy Trump rendet akar-e tenni, az egy más kérdés.
    Ha akarna is csak szépen fokozatosan tehetné, két cikluson keresztül, különben tényleg megzsarolja néhány autista kocka - ami a ciklus elején mindenképpen bukás lenne.
  • Kara kán
    #6
    Ja, persze, és az teljesen normális, hogy több ezer milliárd dollárt ellopnak, elsikkasztanak ezek a gazemberek, de ha te ellopod a 100 dolláros gagyi szofverüket vagy valami műszaki ötletüket, vagy akár csak a logójukat, irtózatos pereket akasztanak a nyakadba, de akár le is lövetnek.
    Legyen már vége ennek a sok disznóságnak még azon az áron is, hogy elbukik néhány gazfickó és/vagy a cége!
    Utoljára szerkesztette: Kara kán, 2016.12.09. 20:12:29
  • gforce9
    #5
    Ha Ronald Reagan-be nem rokkant bele a világ, pedig az se volt kutya, akkor hátha Trum-ba sem fog.....
  • dregnarr1 #4
    Az üzlethez ért, ehhez az oldalhoz nem férhet kétség. A többi a kérdéses.
  • lammaer
    #3
    Szerintem most szépen megnyugszik, és mindent csinál úgy tovább mint az elődei.
    Nem hiszem hogy sokkal becsületesebb mint a többi politikus, egyszerűen csak ígérgetett fűt-fát, aztán választás után szépen el lehet felejteni.

    Hiába mondják azt hogy az US elnöke a világ -egyik- legnagyob hatalmú embere, ő csak a kirakat, a háttérben dolgozó kongreszus, a lobbik, trösztök meg egyéb szövetségek simán elintézik azt hogy ő is csak báb legyen... nem úgy megy ott mint nálunk....
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2016.12.09. 19:52:19
  • Sequoyah
    #2
    Egy csomo baromsagot tud alkotni Trump, szoval a szilicium-volgy joggal fel. Es mivel az IT a mai gazdasag egyik huzoagazata, ezert a teljes gazdasagra kihatassal lesz.

    De egy dologban Trumpnak mindenkepp igaza van. A Szilicium-volgy brutalis mennyisegu ado megfizeteset keruli el az offshoreozassal, ami jogszeru lehet, de gyakorlatilag megis csak adocsalas.
    Es ez az adoelkerules duplan rossz a gazdasagnak. Egyreszt kozvetlenul az adodollarok hianyoznak a kasszabol, masreszt a 100 milliardok offshore parkoltatasaval ezek a penzek nem kerulnek kozvetlen befektetesre, es lassitjak a gazdasagi novekedest.
    .
    Bizom benne, hogy Trumpnak azert tobb esze van mint amit a kampany soran mutatott, es kepes esszeru dontest hozni.
  • Skylake
    #1
    Sok értelme nem lesz ezzel a nagyokossal diskurálni. Inkább a b-tervre kell előkészülni - Kanada, Nyugat-Európa.