Berta Sándor

Jövőre nyílhat meg az Apple első boltja Dél-Koreában

A Samsung és az LG hazájában valószínűleg nem terem nekik sok babér, mégis, jelzésértékű az amerikai cég megjelenése. Az új üzletet várhatóan 2017 végén adhatják át.

Helyi források arról számoltak be, hogy jelenleg is épül az Apple hivatalos boltja a Szöul déli részén található Garosugil bevásárlónegyedben. A munkák várhatóan jövő novemberben fejeződhetnek be. A márkaüzletet a londoni székhelyű építészcég, a Foster and Partners tervezi. Ugyanez a Norman Foster által vezetett vállalat álmodta meg az Apple új, Campus 2 nevű központját is, amely leginkább egy űrhajóra hasonlít és amelyet a kaliforniai Cupertinóban építenek fel.

A legutóbbi, szeptemberben megjelent hírek egyébként arról szóltak, hogy az Apple álláshirdetéseket adott fel és eladókat, szakértőket, valamint szerelőket keresett. Az amerikai konszern egyelőre nem kommentálta az új hírt.

Amennyiben valóban megnyílik az első dél-koreai Apple-áruház, akkor a helyi felhasználóknak a jövőben nem kell majd több mint egy hetet várniuk a hibás készülékeik megjavítására. Mindez jelentős mértékben hozzájárulhat az Apple helyi piaci részesedésének növekedéséhez. Vannak elemzők, akik viszont úgy vélték, hogy egyetlen bolt önmagában semmit sem jelent és nem fogja jelentősen befolyásolni a helyi piaci viszonyokat.

Bae Eun-joon, az LG Economic Research Institute elemzője közölte, hogy mind a Samsung, mind az LG kiépített egy ügyfélkört a marketing és a szerviz tekintetében, így egyetlen Apple Store megnyitása nem változtatna a viszonyokon. Már lenne a helyzet, ha az Apple több üzletet és szervizt nyitna Dél-Koreában. Jelenleg a Samsung és az LG együtt 80 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik, míg az Apple piaci részesedése 20 százalék. A konszern új iPhone készülékei egyébként általában néhány hónappal az amerikai bemutatás után kaphatók az ázsiai államban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • petrov144 #1
    Azért 20% se kutya az almásoknak.. azt hittem olyan lesz az arány, mint az Xbox részesedése Japánban :)

    Viszont így meg kevésnek tűnik, hogy egy bolttal szúrják ki a szemüket