Gyurkity Péter

Olcsó telefonnal készül a Nokia

Belépő szintű készülékről futott be egy benchmark, némi kétkedés közepette.

A napokban írtunk arról, hogy a Nokia visszatérése az okostelefonok szegmensébe immár hivatalos, hiszen még a cég prezentációjában is megemlítik azt. Nem sokkal ezt követően bukkant fel egy részletes benchmark az egyik várható megoldásról, amely kifejezetten a belépő szinten rajtolna el.

Bár az előzetes beszámolókban a D1C néven futó okostelefont említették meg a legkorábbi rajtolóként, most egy ettől eltérő változatról futott be néhány részlet. A Geekbench adatbázisában jelent meg egy benchmark, amely érdekes módon a Nokia Pixel néven említi meg a készüléket – ez nagy valószínűséggel nem a hivatalos elnevezést takarja. A fejlesztés kifejezetten olcsó és szerény típusként jelenhet meg a piacon, hiszen a listában az ikermagos, 1,19 GHz-en futó Snapdragon 200 chip, mindössze 1 GB memória, valamint az Adreno 302 grafikus vezérlő szerepel, amihez viszont a Quick Charge 3.0 gyorstöltési technológia, valamint az Android 7.0.1 Nougat csatlakozik.

A teszt során ennek megfelelően igencsak alacsony pontszámokat ért el a készülék, amit még a fent említett D1C típus is megelőz, hiszen ez utóbbi a külső források szerint a nyolcmagos, 1,4 GHz-es Snapdragon 430 chipre épülne, amelyet az Adreno 505 grafikus vezérlő, 3 GB RAM, valamint szintén az Android 7.0 Nougat egészítene ki. Más írásokban emellett egy kifejezetten csúcskategóriás készüléket is előrevetítenek, amely 5,2 vagy 5,5 hüvelykes érintőképernyővel jelenne meg, a Quad HD felbontással – ez logikus lépés lenne a Nokia, a HMD Global, valamint a Foxconn által alkotott hármas részéről.

A nagy bejelentésre várhatóan a februári MWC alatt kerítenek majd sort, tehát még 2-3 hónapot kell erre várni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!