Berta Sándor

Távozhat a routerpiacról az Apple

A társaság három éve nem mutatott be új modellt, ami azt valószínűsíti, hogy a termékcsaládjának nem lesz több tagja.

Az Apple 2013 óta nem frissítette a routereit, például nem tette őket kompatibilissé az új WLAN-szabványokkal, így egy ideje felmerült az a spekuláció, hogy a készülékeket (AirPort Express, AirPort Extreme, AirPort Time capsule) egyáltalán nem követi majd új eszköz.

A Bloomberg most arról számolt be, hogy már eldöntött dolog lehet, hogy a társaság kivonul a routerpiacról. A jövőben ugyanis az AirPort Express és az AirPort Extreme WLAN-routerekből már nem várható új változat. Ezek aktuális modelljei több mint három évvel ezelőtt jelentek meg a piacon. Az egyelőre kérdéses, hogy a döntés érinti-e a Time Capsule nevű mentési eszközt, amely beépített merevlemezt tartalmaz, de nagyon valószínűnek tűnik, hogy annak értékesítését is beszüntetik.

A lépés elsősorban annak köszönhető, hogy a készülékek nem igazán terjedtek el, ez részben az erős konkurenciára vezethető vissza. Az Apple rendszerében ezek az eszközök az egyéb termékek között szerepelnek, ida tartozik az Apple Watch és az Apple TV is. Ezen értékesítések a teljes bevételnek csupán alig több mint 5 százalékát teszik ki.

Az Apple azt tervezi, hogy ahelyett, hogy a saját ökorendszeréhez készítene WLAN-routereket, az erőforrásait inkább más termékek létrehozására fordítja. Az AirPort modellek fejlesztésével foglalkozó részleg munkatársait az elmúlt hónapokban már más részlegekhez (például Apple TV) helyezték át. Az egyelőre nem ismert, hogy a jelenlegi routereket meddig fogják gyártani és azokat meddig lehet majd megvásárolni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • helsinkirokker #1
    Mit keresett ott eddig a forradalmian drága vackokkal?