Gyurkity Péter

Bemutatkozott a Vivo X9 és X9 Plus

Az egyre jobb pozícióban lévő gyártó egy páros mutatott be, a fotózásra fókuszálva.

A Vivo kapcsán legutóbb arról számoltunk be, hogy a cég az Oppóval egyetemben nagyon jól szerepelt a harmadik negyedévben, a számukra hazai piacon ugyanis ők ketten szállították le a legtöbb új készüléket. A gyártó a nyugati piacokon is igyekszik megkapaszkodni, egyes megoldásaik bizonyos Marvel mozifilmekben is láthatóak voltak, most azonban egy új párosról rántották le a leplet.


A korai pletykákban arról olvashattunk, hogy az X9 esetében a képkészítésre helyeznék a hangsúlyt, ezt pedig a bemutató előtt egy nappal megjelent fotók kapcsán sem cáfolták. A bejelentés nem sokkal ezt követően futott be, így az összes fontosabb hardveres részletet megismerhetjük, amihez megjelenési dátum és kereskedelmi ár társul. Ahogy azt az X-sorozat esetében megszokhattuk, a megjelenés terén ezúttal is az Apple megoldásait utánozzák, a hardver azonban eltérő, hiszen az X9 például egy 5,5 hüvelykes Full HD Super AMOLED panelt kínál, amelyhez a Snapdragon 625 chip, a nemzetközi terjesztésre szánt változat esetében 4 GB RAM és egy 128 GB-os tároló, egy 16 megapixeles hátoldali f/2.0 kamera (PDAF és LED flash kíséretében), egy 8 megapixeles előlapi példány, valamint egy 3050 mAh-s akkumulátor csatlakozik.


A Vivo X9 Plus ehhez képest már egy 5,88 hüvelykes érintőképernyővel hódítaná meg a felhasználókat, bár a támogatott felbontás itt is 1080p, tehát ez nem változik. A teljesítményért a Snapdragon 653 processzor felel, ezt pedig 6 GB memória és egy 128 GB-os belső tároló egészíti ki, változatlan kamerákkal, valamint egy 4000 mAh-s akkumulátorral. Az ujjlenyomat-olvasó mindkét készüléken megtalálható, mint ahogy az LTE és a VoLTE támogatása sem jelent majd gondot.


Az X9 Kínában már előrendelhető, ára (128 GB-os tárolóval) 435 dollárnak felel meg – az X9 Plus megjelenéséről és áráról december 26-án szolgáltatnak majd pontos információt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hungi #2
    Kib*szott jó minőségűnek kell lennie ezeknek a telóknak (vagy a szervíz lehet jobb mint a konkurencia?), ha pont Kínában rá tudnak verni mindenkire.
    Amit néztem hogy ezeknek a szelfi kamerája tudja azt mint másoknak a hátsó.
  • takysoft #1
    Redmi 4 Prime is ezt tudja, feleekkora áron...