Gyurkity Péter

A szelfikre fókuszál a Vivo Y67

Az új kínai okostelefon jobb előlapi kamerával, tűrhető áron fut be.

A Vivo a többi kínai szereplőhöz hasonlóan szintén számos alkalommal szerepelt már lapunk hasábjain, ami 4-5 évvel ezelőtt szinte elképzelhetetlen lett volna. Láttunk itt már méretes, nagyobb memóriával érkező példányokat, most pedig az előlapi kamerát helyezik előtérbe.

A Vivo Y67 a manapság nagyon népszerű, számos gyártó által előnyben részesített 5,5 hüvelykes méreten alapul, az IPS LCD-érintőképernyőhöz azonban itt a 720p felbontás társul, ami rögtön jelzi nekünk, hogy egy szerényebb megoldásról van szó. A hardveres listán emellett a nyolcmagos MediaTek MT6750 chip, 4 GB RAM, egy alapesetben 32 GB-os, de kibővíthető belső tároló, egy kereken 3000 mAh-s akkumulátor, valamint Cat 6 LTE-elérés szerepel még, vagyis az adatforgalommal sem lesz különösebb gondunk.


Az egyetlen előlapi fizikai gombba egy ujjlenyomat-olvasót integráltak, ami jól jelzi, hogy a technológia már az alsó-középkategóriában is mindennaposnak számít. Itt azonban a kamera viszi a prímet, hiszen az előlapi példány 16 megapixeles, míg a hátoldalon elhelyezett társa „csak” 13 megapixeles, vagyis kifejezetten a szelfiket helyezik előtérbe. A telefon fehér-arany, illetve rózsaszín változatban jelenik meg a piacon, a kínai ár 265 dollárnak felel meg, ami viszont nem tűnik alacsonynak, hiszen a OnePlus már a 300 dollár körüli szintre szorította le saját erősebb megoldásainak árát.

A szoftveres oldalon az Android 6.0 Marshmallow fut, arról még nem esett szó, hogy a készülék mikor fut majd be a többi régióban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!