Berta Sándor

Saját hirdetési platformot indított az AdBlock Plus kiadója

A népszerű reklámblokkolót fejlesztő cég is megjelent a hirdetési piacon.

Az Eyeo nevű kölni startup készíti az AdBlock Plus nevű programot és most egy új projektbe fogott. Az Acceptable Ads Platform olyan reklámok értékesítésére szolgál, amelyeket a vállalkozás "elfogadhatónak" minősített és amelyek megjelenítését éppen ezért nem blokkolja a programján keresztül. Az Eyeo az új ajánlat kapcsán megnyert egy partnert (ComboTag) is.

Az Acceptable Ads Platform alapvetően honlapüzemeltetők és bloggerek számára lehet érdekes, mert így ők a jövőben egy online piactéren választhatják ki a "nem zavaró" hirdetéseket, amelyek egyébként bekerülnek az AdBlock Plus "fehérlistájába" is. Az elfogadható ajánlatokat a fogd és vidd módszerrel lehet a portálokon elhelyezni. A fejlesztők azokat a reklámokat minősítik elfogadhatónak, amelyek megfelelnek bizonyos követelményeknek, így például világosan felismerhető, hogy hirdetésekről van szó, nem zavaróak, nem másítják meg a tartalmakat és illenek az adott honlaphoz. Emellett fontos az ajánlatok mérete és az oldalon való elhelyezkedése is.

Az alkalmazott fogd és vidd szerkesztő előnye, hogy lehetővé teszi a kész reklámok közvetlen és valós idejű beillesztését a portálokba, s azok azonnal láthatóvá válnak azon AdBlock Plus-használók számára, akik hozzájárultak a nem zavaró ajánlatok megjelentetéséhez. Till Faida, az AdBlock Plus társalapítója hangsúlyozta, hogy éveket vártak arra, hogy a hirdetési ipar lépjen valamit és létrehozzon az övékéhez hasonló felhasználóbarát megoldásokat, de tovább nem akartak várni és úgy döntöttek, hogy inkább ők lépnek. Az új platform egyébként semmilyen formában nem befolyásolja az AdBlock Plus működését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gforce9 #4
    "azonnal láthatóvá válnak azon AdBlock Plus-használók számára, akik hozzájárultak a nem zavaró ajánlatok megjelentetéséhez"

    He? Itt marhára nem arról beszélnek, hogy kikerülik. Hanem arról, hogy aki engedélyezi a nem zavaró reklámokat az kap, ennyi. Ez teljesen jó és valóban jól mondja a csóka, ezt a reklámszakmának kellett volna meglépni már jóideje, befejezni a pofába mászó marketinget és nem lenne szükség blokkolókra sem.

    Teljesen jól gondolkodnak, hozzátenném, hogy egy korábbi adblock vitában nekem is ez ötlött az eszembe, hogy nincs baj a reklámokkal akkor, ha nem mennek a tartalom rovására csak ezt leszarják a reklámozók.
  • PeeTeR #3
    basszak meg
  • Skylake #2
    Pontosabban: az Eyeo így még inkább egy útonálló a reklámszakma számára, aki az ő nézőpontjukból most már védelmi pénzt is akar szedni, az userek nézőpontjából pedig egy csaló, aki már nem teljesíti azt, amelyet korábban, és amiért megbíztak benne. Ez így a bukás receptje, de ez legyen az ő bajuk.
  • Skylake #1
    Aha, értem. Szóval, miután kifejlesztett egy technológiát – amelyet szerencsére számtalanul sokan forkoltak – most több pénzt akar keresni, úgy, hogy gyakorlatilag ezt a technológiát teszi jelentősen hasznavehetetlenné az userek szempontjából.

    Semmi baj. Adblock és az Eyeo Gmbh. mehet a kukába. Emléküket megőrizzük. Szerencsére számtalan reklámblokkolási megoldás közül lehet választani, a böngészőkbe építetteken kívül, a host fájlon alapulók mellett, a Peerblock-os, és tűzfalas megoldásokat is beleértve. Plusz ezeket kombinálva.

    Értem én, hogy az Eyeo akar lenni az új „elfogadható reklámokat” kitaláló platform szülőatyja (+ ezzel pénzt keresni), csak mély fájdalom, ebben nem ő a kompetens! Hanem a reklámszakma. Ő csak egy útonálló a reklámszakma nézőpontjából – és most már nem lesz az, és eddig Robin Hood-volt, az userek szempontjából, és most már nem lesz ez sem. Ez így bukásszagú. Meg egyébként is, nehogy már az akarja egy strand menedzsmentjét kioktatni, hogy kitől mekkora összegű belépő lenne megfelelő, (és persze saját markát is tartani) aki előzőleg illegálisan csinált egy lyukat a strandot körülvevő drótkerítésbe, és azon ingyen bemehettek az strandolni vágyók!