Berta Sándor

Még több WhatsApp-adatot gyűjtene a Facebook

A kommunikációs szolgáltató megváltoztatta a felhasználási feltételeit és az adatvédelmi irányelveit.

A Facebook 2014 februárjában vásárolta meg 19 milliárd dollárért a WhatsAppot. A jövőben a két platform még szorosabban össze lesz kötve egymással. Többek között a WhatsApp-felhasználók telefonszámait is megkapja majd a Facebook, valamint azokat az információkat, amelyek arra vonatkoznak, hogy milyen gyakran lépnek be a szolgáltatásba. Ugyanakkor a WhatsApp-tagoknak lehetőségük lesz arra, hogy az adatok átadását elutasítsák és változatlanul használhassák tovább a kommunikációs platformot.

A WhatsApp hangsúlyozta, hogy a Facebook semmiképpen sem fog hozzáférni a továbbított üzenetek tartalmához. Erre egyébként az áprilisban bevezetett titkosítás miatt nem is lenne lehetőség. Az adatok megosztására több dolog miatt kerül sor: pontosabban meg tudják majd számolni az egyéni felhasználókat; hatékonyabban tudnak küzdeni a levélszemét és visszaélések ellen, illetve, ha valaki Facebook-felhasználó, akkor a közösségi oldalon pontosabb javaslatokat vagy aktuálisabb hirdetéseket kaphat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #1
    Úgy ahogy a dagadt amerikaiak nem győznek binge-eat-elni, úgy zucki sem tud leállni a binge felvásárlásaival, azaz részvényesek (pl. sorosgyurka) pénzének gyömöszölésével , úgynevezett start - up-okba, ki tudja milyen háttérmegállapodások részeként. Persze az ingyenreklámhoz is nagyon értenek annál a reklámcégnél, példa rá ez a fenti cikk.