Berta Sándor

Microsoft-szoftverek kerülnek a Lenovo okostelefonjaira

A két társaság keresztlicenc-megállapodást kötött egymással.

Az egyezmény értelmében a gyártó a jövőben az okostelefonjaira előre feltelepíti a Microsoft szoftvereit. A lépés a Microsoft Office irodai csomagot, a OneDrive felhőszolgáltatást és a Skype VoIP-szoftvert érinti. Az Office természetesen teljes értékű, tehát magába foglalja a Word, az Excel, a Powerpoint, az Outlook és más alkalmazásokat.

A bejelentésben a Lenovo hangsúlyozta, hogy a szoftverek előre feltelepítése csak azokra a kiválasztott eszközökre vonatkozik, amelyek operációs rendszere az Android. A gyártó arra számít, hogy a következő években több millió ilyen készüléket szállíthat majd ki.

A kibővített együttműködés kiterjed egymás szabadalmainak licencelésére is és mind a Lenovo, mind a Motorola márkájú termékekre érvényes. A Microsoft ezzel a korábbi bevált gyakorlatot követi, hiszen 2015 márciusában már megállapodott 11 gyártóval arról, hogy a termékeit előre feltelepítik az eszközeikre. A partnerek között volt a Dell, a Samsung, a TrekStor és a Pegatron. Tavaly májusban további 20 partnerrel (Prestigio, LG, Sony stb.) bővült a csoport. A Microsoft 2003 decemberében indította el a licencprogramját és azóta több mint 1200 ilyen megállapodást kötött.

A hírt egyelőre sem a Microsoft, sem a Lenovo nem kommentálta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!