SG.hu

Egy éves a Samsung Pay

A Samsung mobil fizetési rendszere egy éves évfordulóját hét országban összesen majdnem 100 millió egyéni tranzakcióval ünnepelhette. Magyarországon még nem elérhető a szolgáltatás.

"Az egy évvel ezelőtti megjelenés óta a Samsung Pay továbbra is vezeti a mobilfizetési piacot egyszerű, biztonságos és gyakorlatilag bárhol elérhető szolgáltatásaival” – jelentette ki Injong Rhee, a Samsung Electronics mobilkommunikációs üzletág szoftver és szolgáltatási részlegének műszaki igazgatója és ügyvezető alelnöke. „Célunk a pénztárca nélküli világ megvalósítása, amihez egyre közelebb járunk. Az ügyfelek körében tapasztalt ilyen mértékű népszerűség is a szokások változását, valamint a biztonságosabb, intelligensebb és fejlettebb mobil pénztárcára való átállást jelzi.”

A cég közleménye szerint a hitelkártyán és bankkártyán túlmutató, teljes értékű digitális pénztárcává válik olyan extra szolgáltatásokkal is kiegészítve, mint a tagsági- és ajándékkártyák vagy akár a kuponok. Jelenleg több mint 4 millió regisztrált tagsági kártya működik az Egyesült Államokban és Dél-Koreában. Emellett világszerte folyamatosan bővül a banki és kereskedői partnerlista, jelenleg több mint 440 bank rendszerét támogatja a szolgáltatás. Dél-Korea területén több mint 2 billió von (788 millió dollár) értékű tranzakció történt, több mint 25 százalékuk online. Közel 11 millió, értéknövelt szolgáltatásokhoz kapcsolódó kártyát (ideértve a tagsági-, bank- és tranzitkártyákat) regisztráltak.

Szinte minden olyan helyen használható fizetésre, ahol a kártyás fizetés lehetséges. Használatához elég, ha az ügyfelek végighúzzák az ujjukat a kompatibilis Galaxy okostelefonjuk kijelzőjén, beolvassák az ujjlenyomatukat és fizetnek. Három külön szintet használnak a fizetés biztonsága érdekében: ujjlenyomat vagy írisz alapú biometrikus azonosítást; a kártyaadatok tokenizációval történő titkosítását; valamint a vállalat saját mobilbiztonsági platformját, a Knoxot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!