Berta Sándor

Személyes csomagtároló a megrendelt küldeményekhez

Egy új rendszer segítségével bárki fogadhatja a lakásához érkezett csomagokat anélkül, hogy otthon kellene tartózkodnia a kézbesítés időpontjában.

A Deutsche Telekom, a DHL és egy hamburgi cég által kifejlesztett PaketButler nevű megoldás miatt senkinek sem kell attól tartania, hogy lemarad egy szállítmányról. A rendszert már most is tesztelik Hamburgban, Münchenben, Kölnben és Bonnban, s hasznos lehet akkor is, ha például egy adott helyszínen dolgozó mesterember vagy vállalkozó vár csomagot, például megrendelt alkatrészeket vagy szerszámokat.

A PaketButler robusztus, stabil, tűzbiztos és akár XL méretű (30 x 50 x 70 cm) csomagok is elférnek benne. Amennyiben a tárolót nem használják, akkor összehajtható, így hely takarítható meg. A megoldásba épített SIM-chip lehetővé teszi, hogy a tároló mind a tulajdonossal, mind a futárszolgálatokkal kommunikálni tudjon. A PaketButler azonnal jelzi a csomag megérkezését, az ügyfelek ezzel kapcsolatban iOS- és Android-alkalmazást egyaránt alkalmazhatnak.


A kiszállítás napján a felhasználónak elég kiállítania az irodája vagy a lakása elé a tárolót, majd a futár leszállítja a csomagot, elhelyezi, azután pedig lezárja a rendszert. A PaketButler ezt követően tájékoztatja az ügyfelet egy üzenetben arról, hogy megérkezett a várt szállítmánya. A rendszerhez kizárólag a tulajdonos vagy annak hitelesített megbízottja férhet hozzá egy PIN-kód megadásával. A szolgáltatás minden futárszolgálat előtt nyitva áll.


Amennyiben valakinek nem tetszik a termék, akkor egyszerűen ráragaszt egy "vissza a feladóhoz" címkét és visszahelyezi a csomagot a tárolóba. Ezután csak elég megbíznia egy alkalmazáson keresztül a DHL-t, hogy szállítsa vissza a terméket. A PaketButler egyszeri díja 249 euró vagy 36 hónapra havi 7,99 euróért is bérelhető. Mind a két változat 180 euróra van biztosítva, míg a tárolt csomagok 750 euróig vannak biztosítva.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • M2 #4
    "Mind a két változat 180 euróra van biztosítva, míg a tárolt csomagok 750 euróig vannak biztosítva."
  • molnibalage83 #3
    Ott sem. Nagyon fog vigasztalni, hogy adott esetben felvette a tolvajt a kamera, de elvitte mondjuk az 50k HUF-os cuccomat...
  • gforce9 #2
    Nekem eddig a pick pack pont jött be. Otthon vagy megtalálnak vagy nem így az esélytelen. Amikor arra járok beugrok érte, nem vagyok időhöz kötve, így a leggyorsabb. Ez a módszer ami cikkben van max bekamerázott lépcsőházban lehet megoldás.
  • molnibalage83 #1
    És ha több futár jön egy nap, akkor kivehet akármit és a jóisten sem állapítja meg, hogy ki tett bele ÉS vett ki dolgot belőle...

    A dobozt senki nem őrzi, magát a dobozt lehet ellopni.

    Nem jó ötlet.