Berta Sándor

Eladják a SilkRoad lefoglalt bitconjait

Az egyben értékesítendő csomag 1,6 millió dollárt ér.

Az Amerikai Egyesült Államok Marsalli Szolgálata megtette az előkészületeket az összesen 12 eljárás keretében, többek között a SilkRoad platformnál lefoglalt 2719,32669068 bitcoin eladására. Az érdeklődők már regisztráltathatják magukat, az aukció augusztus 22-én kezdődik.

A bitcoincsomag 1,6 millió dollárt ér és kizárólag egyben lehet értékesíteni. Azok, akik regisztrálják magukat és elfogadják a jelentkezésüket, kötelesek előzetesen 100 000 dollárt letétbe helyezni. Az összeget az aukció végén mindenki visszakapja. A letétbe helyezéshez szükség van egy amerikai egyesült államokbeli banknál vezetett folyószámlára. Az ajánlatok előzetesen elküldött és aláírt PDF-nyomtatványban adhatók le. Az ajánlatot tévők nem tekinthetnek be más dokumentumokba és a leadott ajánlataikat sem vonhatják vissza. A legmagasabb licit nyer, ha két hasonlóan nagy licit van, akkor az előbb beérkezettet részesítik előnyben. A sikertelen ajánlattevőket értesítik, amint a nyertes kifizette a megfelelő összeget.

A lefoglalt bitcoin legnagyobb része Ross Ulbricht SilkRoad-üzemeltetőtől és Carl Mark Force DEA-ügynöktől származik - utóbbi eltette a SilkRoadnál lefoglalt bitcoinok egy részét. Ulbricht egyébként időközben életfogytig tartó börtönbüntetést kapott, mert a SilkRoad többek között a drogkereskedelem, a csalás és a pénzmosás fellegvára volt.

Ausztráliában júniusban született döntés arról, hogy a helyi kormány értékesíti a korábbi illegális tranzakciókból származó és lefoglalt bitcoinokat. A kabinet összesen 24 518 bitcoint adna el 11 darab 2000 és egy darab 2518 bitcoinos csomagban, amelyek értéke egyenként több mint 680 000 font. Az üzlet lebonyolításával az Ernst & Young vállalatot bízták meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bandypappa #1
    Akit érdekel az eset az nézze meg a the deep web c. dokumentumfilmet keanu reeves narrálásával.