Gyurkity Péter

Indiai telefonon jön a Sailfish OS

A Jolla bejelentette az első külső partnert, jönnek az új telefonok.

A Jolla az utóbbi időben egyre ritkábban szerepelt a szaksajtóban, bár ők már 2014-ben a harmadik mobil operációs rendszer ígéretével rajtoltak el. Az előkelő helyezés megkaparintása nyilván nem sikerült, legutóbb saját tábla-projektjüket is leállították, most azonban végre bejelentették az első külső partnert, amely okostelefonon alkalmazza a szoftvert.

A Nokia korábbi mérnökeinek az indiai Intex együttműködési szándékára építve sikerült ismét megjelenniük a piacon, ez utóbbi cég ugyanis az Aqua Fish név alatt mutatta be saját okostelefonját, amely a számukra hazai piacon jelent meg. Ennek megfelelően a készülék az indiai eBay oldalán megrendelhető, bár már megerősítették, hogy a megoldás hamarosan a Flipkart, az Amazon, illetve több más forgalmazó kínálatában is elérhetővé válik majd. Az ár mindössze 80 dollárnak felel meg, ezzel nyilván a vékonyabb pénztárcával rendelkező tömegeket célozzák meg.

A telefon egy kereken 5 hüvelykes, 720p felbontást támogató kijelzőt kapott, amely mind a belépő szinten, mind pedig az alsó-középkategóriában népszerű változat. Ehhez egy négymagos Snapdragon 210 chip, 2 GB RAM, egy 16 GB-os kibővíthető tároló, egy 8 és egy 2 megapixeles kamera, FM rádió, Bluetooth 4.0, WiFi, 4G LTE, dual-SIM opció, valamint microUSB 2.0 csatlakozás társul, az üzemidőről pedig egy 2500 mAh-s akkumulátor hivatott gondoskodni. A pontos fizikai méret 142,4 x 72 x 9,6mm, a súly 150 gramm. A telefon egyetlen színben jelenik meg, a választás a narancssárgára esett, arról azonban nem szól a fáma, hogy a telefon a többi régióban mikor jelenik meg.

A debütálás mindenképpen fontos mérföldkő a cég életében, bár az legalább ilyen egyértelmű, hogy az eredeti cél már elúszott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!