Gyurkity Péter

Európában terjeszkedik a Google mobilszolgáltatása

Egyelőre csak az amerikai felhasználók utazását könnyítik meg, de a lépés biztató.

A tengerentúlon nagy visszhangot váltott ki a Project Fi elindulása, hiszen a Google által biztosított virtuális mobilszolgáltatás nagy elérési sebességet és kedvező árakat kínál az amerikai felhasználóknak. Most már nemzetközi partnerekkel erősítik a platformot, bár ez egyelőre csak az amerikai ügyfelek utazását hivatott megkönnyíteni.

A cég hivatalos bejelentése szerint a Three mobilszolgáltató hozzáadásával sikerült lefedniük azon területek 97 százalékát, amelyek az amerikai állampolgárok kedvelt utazási célpontjai közé tartoznak. Ezzel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy a szolgáltató az Egyesült Királyság mellett Ausztriában, Dániában, Írországban, Olaszországban, Svédországban, valamint Hong Kong városában és Indonéziában van jelen, vagyis ezt akár a komolyabb európai terjeszkedés jeleként is értelmezhetjük. Természetesen nem arról van szó, hogy az európai felhasználók számára is megnyílik a regisztráció lehetősége, de talán ezzel a lépéssel közelebb kerültünk ehhez.

A döntés legnagyobb előnye a felhasználók oldalán, hogy az eddiginél akár 20-szor gyorsabb elérési sebességet élvezhetnek majd utazásaik során, miközben a költségek maradnak a megszokott szinten. 1 GB adatforgalomért 10 dollárt kell majd kifizetniük, ami nagyjából megfelel az amerikai piacon elterjedt ajánlatoknak, de ezt azzal is igyekeznek megtoldani, hogy az újonnan csatlakozó felhasználók számára 150 dollárt engednek a Nexus 6P árából.

A Google saját adatai szerint a külföldre utazó amerikaiak alig 20 százaléka használja az otthon érvényes csomagjait, ezek ugyanis az utazás során túl lassúnak vagy túl drágának bizonyulnak. Míg kontinensünkön az európai bizottság igyekszik elérni a roaminggal kapcsolatos költségek teljes eltüntetését, az amerikaiak számára ezt a Google és a hasonló cégek valósíthatják meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!