Berta Sándor

Franciaország, India és Izrael lesznek a digitális világ motorjai

Legalábbis a Cisco elnöke szerint. Ez a három állam jár élen a digitalizálás területen.

John Chambers, a Cisco vezérigazgatója volt 20 éven át, jelenleg a vállalat elnöki pozícióját tölti be. A menedzser a Google, az Orange és az EY által támogatott Viva Technology nevű párizsi startup- és technológiai rendezvényen szólalt fel. Franciaországról, mint technológiai helyszínről a legnagyobb elismerés hangján szólt. Szerinte a digitális világot hamarosan - Indiával és Izraellel közösen - az európai uniós állam fogja vezetni és Párizs lesz a startupok fővárosa. Az Amerikai Egyesült Államok ezen a területen a háttérbe fog szorulni és az az egyetlen ország, amelynek a digitalizálással kapcsolatban nincsen terve.

A Franciaországot dicsérő vélemény nem pusztán udvarias gesztus volt a részéről, ugyanis már tavaly októberben bejelentette, hogy a Cisco az eddigi összeg kétszeresére, 200 millió dollárra növeli a francia startup-ökorendszerben való befektetésekre fordított összeget. Emellett a társaság támogatja az okosvárosok területére specializálódott Numa nevű vállalatot és a Telecom ParisTech főiskola számos kutatóprojektjét.

Chambers a Franciaországban rejlő lehetőségeket azután fedezte fel, hogy a 2015-ös CES keretében találkozott a francia startupok delegációjának tagjaival. Ezután közölte, hogy az európai uniós állam lesz a következő befektetési célpontjuk, és a Cisco a következő hónapokban számos francia vállalkozást felvásárolhat. Ennek részleteiről ugyanakkor a menedzser nem beszélt.

Chambers a Ciscónál bizonyos különleges témákra összpontosít, ezeket között van az országok digitalizálása és az egyes kabinetek képviselőivel való kapcsolatok kiépítése. Az üzletember természetesen nem hagyta ki a kötelező köröket sem, dicsérte François Hollande francia elnököt, Manuel Valls miniszterelnököt és Emmanuel Macron gazdasági és pénzügyminisztert, mint olyan személyeket, akik megértették, hogy a digitális gazdaság megváltoztatta az életünket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)