Berta Sándor

Franciaország, India és Izrael lesznek a digitális világ motorjai

Legalábbis a Cisco elnöke szerint. Ez a három állam jár élen a digitalizálás területen.

John Chambers, a Cisco vezérigazgatója volt 20 éven át, jelenleg a vállalat elnöki pozícióját tölti be. A menedzser a Google, az Orange és az EY által támogatott Viva Technology nevű párizsi startup- és technológiai rendezvényen szólalt fel. Franciaországról, mint technológiai helyszínről a legnagyobb elismerés hangján szólt. Szerinte a digitális világot hamarosan - Indiával és Izraellel közösen - az európai uniós állam fogja vezetni és Párizs lesz a startupok fővárosa. Az Amerikai Egyesült Államok ezen a területen a háttérbe fog szorulni és az az egyetlen ország, amelynek a digitalizálással kapcsolatban nincsen terve.

A Franciaországot dicsérő vélemény nem pusztán udvarias gesztus volt a részéről, ugyanis már tavaly októberben bejelentette, hogy a Cisco az eddigi összeg kétszeresére, 200 millió dollárra növeli a francia startup-ökorendszerben való befektetésekre fordított összeget. Emellett a társaság támogatja az okosvárosok területére specializálódott Numa nevű vállalatot és a Telecom ParisTech főiskola számos kutatóprojektjét.

Chambers a Franciaországban rejlő lehetőségeket azután fedezte fel, hogy a 2015-ös CES keretében találkozott a francia startupok delegációjának tagjaival. Ezután közölte, hogy az európai uniós állam lesz a következő befektetési célpontjuk, és a Cisco a következő hónapokban számos francia vállalkozást felvásárolhat. Ennek részleteiről ugyanakkor a menedzser nem beszélt.

Chambers a Ciscónál bizonyos különleges témákra összpontosít, ezeket között van az országok digitalizálása és az egyes kabinetek képviselőivel való kapcsolatok kiépítése. Az üzletember természetesen nem hagyta ki a kötelező köröket sem, dicsérte François Hollande francia elnököt, Manuel Valls miniszterelnököt és Emmanuel Macron gazdasági és pénzügyminisztert, mint olyan személyeket, akik megértették, hogy a digitális gazdaság megváltoztatta az életünket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MuldR #10
    Úgy látszik a Cisco még nem dolgoztat indiaiakkal. Majd rájönnek. :)
    Kína azért nem tudja lemosni a Cisco-t, mert a cégeknek/vállalatoknak el kell dönteniük, hogy az usának vagy kínának szolgáltatják-e ki az összes adatukat. Egyelőre az usa vezet, szal cisco-t vesznek.
  • NEXUS6 #9
    Amúgy mia faxról is szól egyáltalán ez a cikk valójában, amúgy!? :D
  • NEXUS6 #8
    Aztakúrvaannyát!
    Na valami ilyen srác sétált a Rockparton betört orral, biztos elesett.
    XD
  • kvp #7
    Meg egy kerdes merult fel bennem: Berlin akkor most francia, izraeli vagy indiai varos? (esetleg az eredeti szerzo csinalt magabol direkt hulyet?)
    http://www.flickr.com/photos/heisenbergmedia/albums/72157632595731674
  • kvp #6
    A kep eredeti tag-je 'berlin startup tour'. :-) Az, hogy ez mit jelent az jo kerdes.

    Akkor most mondok en is egy joslatot: a kinai cegek szepen lassan lemossak a Cisco-t a piacrol es onnantol a kinai part kozponti bizottsaga hatarozza meg, hogy eppen melyik orszag es varos lesz a fejlodes motorja...
  • Sir Cryalot #5
    menő a globáljuppi ruházat:
    http://cdn10.lbstatic.nu/files/looks/large/2009/09/28/330273_Untitled-39.jpg

    http://cdn12.lbstatic.nu/files/looks/medium/2009/07/15/260715_Untitled-3.jpg
  • fonak #4
    Ja, ránézésre inkább kreatívoknak vagy netes újságíróknak néznek ki, mint kockáknak.
    Bár a képen látható kinézet és öltözködés manapság a trend a fiatalság körében, lehet hogy a fejlesztők is így néznek már ki. :)
  • Sir Cryalot #3
    http://m.cdn.blog.hu/ed/edutus/image/8409313926_33f4fecd62_h.jpg

    a bal oldali "üléspóz" se semmi
  • Ender Wiggin #2
    És lefogadom, hogy éppen az American Truck Sim-mel játszik...
  • Sir Cryalot #1
    LOL, teljesen elveszti a komolyságát a cikk a hipsterek miatt a képen, "trucker hat" a kép kellős középen. LOL.