Berta Sándor

Nyitott lesz a Microsoft holografikus platformja

A cég más gyártók bevonásával nagyobb felhasználói bázist és újabb lehetőségeket remél teremteni.

Terry Myerson, a Microsoft operációs rendszerek csoportjának vezetője és az óriáscég alelnöke blogbejegyzésében azt írta, hogy az úgynevezett "vegyes valósághoz" létrehozott Holographic nevű platform nyitott lesz. A Computex kiállításon már folynak is tárgyalások az Acer, az AMD, a CyberPowerPC, a Dell, a Falcon Northwest, a Hewlett-Packard, a HTC, az iBuy Power, az Intel, a Lenovo, az MSI, a Qualcomm és számos más vállalatok képviselőivel a lehetséges együttműködésről. Az már biztos, hogy az Asus a Holographic partnere lesz.


Mary Jo Foley, a Microsoft ügyeivel kapcsolatban jól tájékozottnak számító újságíró szerint a platform jóval túlmutat például a HoloLens kiterjesztett valóság szemüveg lehetőségein. A Holographic alkalmas lesz a virtuális valóság és a különböző ötvözött rendszerekhez is, tehát hologramokkal vagy valós képekkel lehet majd kiegészíteni a virtuális valóság megoldásokat, környezeteket. A Holographic rendszerével összekötött szemüvegek lehetnek átlátszóak vagy nem átlátszóak és összeköthetők lesznek számítógéppel vagy Xboxszal, illetve önállóan is tudnak majd működni.

A Microsoft azt reméli, hogy a platform megnyitásával sokkal nagyobb területet és számos elképzelést fedhet majd le. A Holographic többek között tartalmazni fog interakciós modellt, programozói interfészt és Xbox-Live szolgáltatásokat. A gyártókat a részletekkel kapcsolatban a novemberi WinHEC konferencián akarja tájékoztatni a Microsoft, az első kompatibilis szemüvegek leghamarabb jövőre jelenhetnek meg. A redmondi konszern gondoskodni akar arról, hogy a készülékek képesek legyenek egymással is kommunikálni. Ezáltal a felhasználók megoszthatnának egymással akár hologramokat vagy más virtuális objektumokat is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Jawarider #1
    Kb. 10 éve is lehetett volna már. Vagy nem ? Csak kérdezem.