Panasonic Internet Fax - újabb lépés a papír nélküli iroda felé

Hamarosan piacra dobja Nyugat-Európában a Panasonic új Internet fax készülékét, amely a nagy szervezetek növekvő kommunikációs igényeit elégíti majd ki. Az új készülék a papír és az átviteli költségek csökkentésével jelentős előrelépést jelent.

Az új fax egyesíti az e-mail költséghatékonyságát, a hagyományos faxkészülékek sokoldalúságát az integrált hálózatokban és a megszokott telefonos kommunikáció előnyeit. A DX-2000 csatlakoztatható az Ethernet hálózatra, ezáltal lehetővé válik a dokumentumok Interneten, illetve Intraneten való továbbítása. A DX-2000 olyan meglévő univerzális Internet protokolra épül, mint a TCP/IP, az SMTP, a POP3 és a MIME. Ugyanaz a készülék használható információ fogadására , küldésére hagyományos G3 faxon keresztül, Internet faxon és e-mailen keresztül.

A készülék MIME kódolással küld e-mailt az Intraneten, illetve az Interneten keresztül, ezért közel sem tart annyi ideig, mint a hagyományos fax továbbítása. Aki már küldött valaha faxot, tudja, milyen sok időt vesz igénybe a tárcsázás, a várakozás a kapcsolatra, a foglalt jelzés és az újratárcsázás. Mialatt a hagyományos faxkészülékek tárcsázzák a hívott számot a DX-2000 el is küldi a dokumentumot. Ez már önmagában jelentős költségmegtakarítást eredményezhet. Ráadásul a készülék egyszerre több helyre is képes a dokumentumot továbbítani, ami jelentős előny, ha például egy meghívót szeretnénk 100 embernek eljuttatni.

A Panasonic új készüléke tényleg megvalósíthatja a sokat emlegetett "papír nélküli" irodát. Azáltal, hogy a dokumentumokat TIFF képekké konvertálja, e-mail csatolásként, a dokumentumok nyomtatás nélkül továbbíthatóak. A DX-2000 egyszerre több dokumentumot is képes továbbítani egy mail szerveren keresztül, ugyanolyan egyszerű módon, mintha faxot küldenénk. A TIFF képek azután megnyithatóak, a képernyőről olvashatóak, tehát megint elkerülhető a papírhasználat.

A felhasználó szempontjából nincs különbség hagyományos faxküldés és az Interneten/Intraneten keresztül történő dokumentum továbbítása között. Csak be kell ütni az e-mail címet és a start gomb megnyomása után a DX-2000 elvégzi az adatok feldolgozását. A felhasználónak még csak nem is kell tudnia, hogy hagyományos módon vagy Interneten keresztül küld faxot. Tehát nincs szükség külön tréningekre, vagy a személyzet átképzésére.

A könnyű használhatóság mellett a fax készülék másik nagy előnye az egyszerű csatlakoztathatóság és a rugalmas alkalmazhatóság. A szabványos 10-es T Ethernet csatlakozóval közvetlenül rákapcsolható a helyi hálózatra (LAN). A szabványos G3-as fax készülékekkel is összekapcsolható a telefoncsatlakozó (jack) segítségével. A rugalmas átjátszási (relay) és hívástovábbítási lehetőségek révén a felhasználók könnyedén integrálhatják a készüléket a meglévő e-mail és fax szolgáltatásaik közé.
A DX-2000 az e-mail és Internet képességektől eltekintve is nagysebességű szolgáltatás nyújtására képes. A Panasonic Super G3 33,6 Kbps-os modemjével, valamint a modern JBIG tömöríto protokollal van felszerelve, mely rendkívül gyors adatátvitelt tesz lehetővé, megkétszerezvén az üzleti hatékonyságot és csökkentve a kommunikációs költségeket. Egy A4-es formátumú, szabványos oldal szöveg tartalommal, jó felbontásban (Az ITU-T 1. Tesztje alapján) átviteléhez csupán három másodperc szükséges.A gyorsabb átvitel mellett az új fax készülék más szolgáltatásokat is kínál, melyek tovább növelik a hatékonyságot. A beolvasás szinte azonnali, csupán egy másodpercet vesz igénybe és ezáltal nincs arra szükség, hogy a gép mellett állva megvárjuk a tranzakció befejezését. Beolvastatjuk a dokumentumot, elvisszük az eredeti példányt és a többit a faxra bízhatjuk.

Mivel a DX-2000 rendelkezik nyomtató meghajtóval és LPR-rel (Line Printer Remote) is, a készüléket hálózatos nyomtatóként is használhatjuk, melynek nyomtatási sebessége percenként 10 oldal és elérhető a hálózat bármely PC-jérol. Egy opcionális D-RAM kártya (2,4 vagy 8 Mb-os) installálásával a nagyfelbontású 600 x 600 dpi nyomtatás is alkalmazható.
A megnövelt hatékonyság szükségessé teszi a bővíthetőséget is és a DX-2000-es különböző memória és papírtároló bovítési lehetőségeket kínál, melyek megfelelnek a jelenlegi és jövőbeli vállalati igényeknek is. A nagy volumenű 120 oldalas szabványos 2 Mb-os memória növelhető 200, 280, 440 vagy akár 760 oldalasra is az opcionális és a felhasználó által installálható flash memória kártya alkalmazásával. A szabványos 500 lapos papírtároló kapacitás is növelheto 1250-esre, univerzális papírtároló egység felszerelésével.

Mivel nagyteljesítményű és rugalmas kommunikációs rendszert kínál, melyben az Internet képesség is benne foglaltatik, a DX-2000-es jelentősen javítja a kommunikáció hatékonyságát, csökkenti a költségeket és egyszerűsíti az iratkezelést.

A Panasonic a japán Matsushita konszern legismertebb márkaneve. A hozzá kapcsolódó további márkanevek a Technics, a Ramsa és a National. A Matsushita 1994-ben alapította meg a Panasonic Magyarországot, amely Magyarországon elsősorban szórakoztató elektronikai termékeket, telekommunikációs berendezéseket, ezen belül telefon alközpontokat és mobilkészülékeket, valamint irodatechnikai termékeket, illetve professzionális berendezéseket, így például zárt láncú videó-rendszereket forgalmaz.

A Panasonic Magyarország a szórakoztatói elektronikai termékek piacán tavaly 7,9 milliárd forintos árbevétellel 21 százalékos piaci részesedést ért el. A cég teljes árbevétele több mint 13 milliárd forint volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!