MTI

Szuperolcsó internet-alapcsomagot akar a kormány

Digitálisjólét-alapcsomagok segíthetnek a rendszeres internethasználat elterjedésében - közölte Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos.

Közlése szerint tárgyalnak a szolgáltatókkal arról, hogy 2017 januárjától valamennyiük kínálatában elérhető legyen digitálisjólét-alapcsomag, amelynek ára legalább tizenöt százalékkal alacsonyabb a jelenleg elérhető legolcsóbb konstrukcióénál. A szolgáltatók ugyanakkor "szabad kezet kapnak", vagyis az alapcsomagokban is tudnak majd versenyezni egymással - tette hozzá.

Ezeket az alapcsomagokat azok vehetik majd igénybe, akiknek még nincsen internet-előfizetésük. A tervek szerint két évig lehet használni ezeket, majd további egy évvel meghosszabbíthatják azok, akik részt vesznek az állam által biztosított ingyenes digitális képzésen. A kormány célja jelentősen növelni a rendszeres internethasználók arányát. Magyarországon mindössze 65-70 százalék tartozik ebbe a csoportba, szemben az európai uniós 80-85 százalékkal. Az ideális az amerikai egyesült államokbeli adat elérése lenne, ott a lakosság több mint 95 százaléka rendszeres internethasználó - mondta Deutsch Tamás.

Emlékeztetett Orbán Viktor miniszterelnök csütörtöki szavaira is: ha a gazdaság jól teljesít, 2018 januárjától 5 százalékra csökkenhet az internet általános forgalmi adója. A kormány előtt most egy olyan előterjesztés van, amely szerint jövőre 27-ről 18 százalékra csökkenne az áfa.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Skylake #8
    Az a fontos, hogy minden nemzetietlen tartalom véglegesen elérhetetlenné legyen téve e csomagok használói számára. Facebook nuku - helyette mehet a Polgár a fidesz.hu-ra, a kormany.hu-ra, illetve az összes nemzeti propagandamédium oldalára.

    A csomaghoz jár (kötelező tartozék) a nemzeti dongle is a gép hátuljába, a rendszeren pedig kell hogy fusson service-ként a "kubatov_telemetry.exe", "nav_datapool.exe".

    Windows 10 GWX helyett kell hogy legyen "fidesz2018.exe", ez a tálcán letakaríthatatlanul felhívja a öntudatos, mély hazaffysággal rendelkező polgár figyelmét, hogy mikor és hol lesz rezsigyűlés, hogy áll a rezsiharc, mikor lesz békemenet, megjelent-e valami újdonság a fenti médiumokon, hány darab migri érkezett be, mit böfögött fel a Miniszterelnök Úr a rádióban, és minden olyan, amit a rezsim a pofába kell hogy toljon, hogy a polgár majd megfelelőt x-eljen a szavazófülkében.

    Magyar Nemzeti Digitális Alapcsomag a felsorolt funkciók nélkül semmit sem ér! Mindent meg kell tenni, hogy az internet segítségével a regnáló poilitkai hatalom folyamatosan ellenőrizze az adófizetők online aktivitását, a hatalom megtartása értekében!

    (#vetted ugye a lapot?)
  • mrzed001 #7
    "Nem értem, miért csak a középkor technológiai szintjén élő emberek lehenek politikusok... "

    Amúgy ez egy olyan magvas gondolat, hogy egyből el is indult a fantáziám :D

    Mi lenne, ha kizárólag IT-sek vezethetnék az országot ?
    Lennének a fejlesztők, akik képesek lennének az országot, infrastruktúráját fejleszteni, előrelátó stratégiai döntéseket hozni.
    Meg lennének üzemeltetők, akik üzemeltetnék az országot, és már kiépült infrastruktúráját.
    És persze az egészet nyíltan, dokumentálva, kereshetően. Ez annyira idilli, hogy már túlmutat a scifi kategórián :D
  • eszim #6
    Az indokolatlan hűségidőt tiltanák be, meg a konkurencia függő területi árazást. Az optikán adsl-es sebességet kínáló telekomról nem beszélve.
  • lammaer #5
    Nesze semmi, fogd meg jól.... megmondták legyen 15%al olcsóbb, de megengedték hogy bármi lehet benne.
    Már látom is ahogy kijön a T-home betárcsázós modemes internet, 6500 - 15%-ért....

    Nem értem, miért csak a középkor technológiai szintjén élő emberek lehenek politikusok...
  • elektor #4
    A helyzet az hogy hiába lenne gyorsabb internetem bármi problémám van a mostanival is kín az ügyintézőt kivárni. A T-com azt mondja hogy minden ügyintéző foglalt....bla...bla. A szolgáltatók teljes hozzáállásán változtatni kellene mert csak addig fontos nekik az ügyfél míg a hűségnyilatkozatot aláírja.
  • halgatyó #3
    Jó lenne valami olcsóbb internet, csak az a kérdés, hogy ki fogja a műszaki részeket megoldani. Jelenleg cégek kezében van a hálózat, az állam nem tud hatékonyan beleszólni az árképzésbe.
    Ez -- sajnos -- csak egy jól hangzó választási igéretnek tűnik. De ne legyen igazam.
  • mrzed001 #2
    Ez a leírtak alapján már megint egy piszok nagy gumiszabály.
    Miért nem lehet leírni fixen, hogy pl 1 Mbps, 10GB limit és 500 Ft ?
    Tudom, Viktorunknak még a FAX is magas. Nem várható tőle, hogy bármely általános iskolás által is megértett technikai részletekbe belemenjen.
  • wwenigma #1
    Ha a gazdaság jól teljesit vagy esetleg választások lesznek.

    Nos, választások biztos lesznek....én örömmel veszem az áfacsökkentést és szavazom ki oket onnan a pecsába...