Mortimer

Sebezhető domainnév szerverek

A .com internetcímek megtalálását lehetővé tévő számítógépek harmada - köztük a legmagasabb szintű szerverek is, - sebezhetőek a DoS támadásokkal szemben.

Az ausztrál DeMorgan cég tanulmánya szerint ennek oka az elavult szoftverekben és a frissitések elmaradásában kereshető. A biztonságtechnikai vállalat közölte, hogy a veszély világszerte a DNS-ek több mint 75%-át érintheti. A legfelsőbb szintű nevek kiosztásáért felelős ICANN vezetője, Louis Touton szerint valóban lehetnek problémák a rendszerrel, de ezek csak az internet bizonyos területeit érinthetik, és a mag biztonságban van. "A központ biztonsága nagyon robosztus" - nyilatkozta.
A DNS-ek az internet irányítókapui, ezek végzik a domainnevek a számítógép által is érthető IP címekre konvertálását, megmutatva melyik csomag merre haladjon. Kiesésük esetén a webezők képtelenek lennének elérni a honlapokat.

A különböző internetes szervezetek (IETF, ISC stb.) által folyamatosan jelennek meg új spcifikációk, javítások, melyeket a biztonságos működés érdekében installálniuk kell a DNS adminisztrátoroknak. Az ICANN közölte, hogy az internet alapjait jelentő 13 rootszerver gazdáival együttmüködve folyamatosan dolgoznak a technikai fejlesztéseken. Ennek ellenére Craig Wright, a DeMorgan vezetője szerint a legmagasabb szintű szerverek közül egy, az NSI által felügyelt ".com A" igen sebezhető a támadásokkal szemben. Az "A" gyökérszerver felelős - 12 a hierarchiában lejjebb lévő algépével együtt - a ".com, .net, .org", és mind a 244 országkód működéséért.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!