Berta Sándor

A kereskedők után kerül az elő­rende­lőkhöz az Oculus Rift

A gyártó döntése miatt komoly vita bontakozott ki.

Az Oculus úgy döntött, hogy korlátozott számban először a kereskedőknél lesz elérhető a virtuális valóság szemüvege. Az amerikai kiskereskedők kínálatában május 6-tól lesz megtalálható a termék, ugyanakkor az előrendelést leadók csak hónapok múlva kapják majd meg a készülékeket. A felhasználók érthetően nem fogadták túl jól a bejelentést.

A társaság nehéz helyzetben van, hiszen el kellene látnia a megfelelő számú Oculus Rifttel a fontos partnereit, például a PC-gyártókat, az Amazont vagy a nagy amerikai áruházláncokat. Miután nem áll rendelkezésre elég legyártott eszköz, ezért a vállalat az előbbieket részesítette előnyben, miközben az előrendelést leadó felhasználóknak a tervezettnél 2 hónappal tovább kell várniuk.

Az Oculus Riftet május 6-tól lehet online megvásárolni a Microsoft és az Amazon kínálatában, május 7-től pedig a Best Buy 48 kiválasztott áruházában. Az előrendeléseket leadó felhasználóknak lehetőségük van arra, hogy megvásárolják a terméket, majd visszamondják a korábbi rendelésüket. Az Eve: Valkyrie játékkal kapcsolatos bónuszkódot az érintettek minden esetben megkapják. A felhasználók rendkívül kritikusan fogadták a hírt, sokan úgy vélték, hogy az Oculus ismét rossz döntést hozott. De volt, akinél felmerült, hogy sztornózza a megrendelését és inkább vásárol egy HTC Vive szemüveget.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #6
    "Kecskepornó van már rá?"
    www.goat-simulator.com

    Egyebkent meg ertheto, az elorendelok mar biztos fizetnek, igy megprobaljak azoknak eladni, akik meg meggondolhatjak magukat. Viszont ha valaki a teljes aron megveszi, akkor lemondhatja az elorendeleset.

  • Skylake #5
    Kecskepornó van már rá? Bundle-ban jár a hemügéhez? Nehogy kimaradjon!
  • Sir Cryalot #4
    srác akkorát alakít épp mint a star citizenes csóka, baljós előjel lehetett volna a kaliforniai illetőség mindkét esetben
  • gombabácsi #3
    az is ígéret volt hogy olcsó lesz :D
  • Omega #2
    Sok értelme volt előrendelni.
  • M2 #1
    Ha előjegyzéskor fel vol tüntetve, hogy "de két hónappal később kapod meg, mint a boltokban" akkor semmi gond. :-)