Berta Sándor

Kiváló ingatlanok megtekintésére a VR-szemüveg

Egyre gyakrabban alkalmazzák az eszközöket a luxusingatlanok bemutatására, így az eladó villák virtuálisan bejárhatók.

Sophie Karolynak, az Avantgarde International Properties nevű bécsi luxusingatlan-közvetítő cég marketingért és kommunikációért felelős munkatársának és az ügyfeleinek egy épület megtekintésekor el sem kell hagyniuk az irodát, hanem csupán elegendő egy virtuális valóság szemüveget felvenniük. A bemutató mindig stílusosan a bejáratnál indul. A szakember elmondta, hogy ez egy szuper módszer a nemzetközi ügyfelek számára. A vállalatnak Pekingben is van irodája, de a kínai ügyfelek nem tudnak egyszerűen Ausztriába utazni, a virtuális valóság azonban segíthet a távolság áthidalásában.


Jelenleg is zajlik az összes értékesítendő ingatlan 360 fokos kamerával történő szkennelése. A beruházás bőven megtérült a cég számára, ugyanis a reakciók egyértelműen pozitívak. Az ügyfeleknél nem jelentkezett szédülés, bár néhányan tartottak ettől. Ugyanakkor minden előnye ellenére a VR-szemüveges bemutatás nem helyettesítheti az ingatlanok meglátogatását.

A témában a következő szintet az jelentheti, hogy a jövőben a készülő épületek is virtuálisan körbejárhatók legyenek. A Variohaus készházakat gyártó vállalat honlapján egy ideje bárki megtervezheti és virtuálisan berendezheti a saját otthonát, éppúgy, mint egy videojátékban. A bútorok áthelyezhetők és végül, ha az épület elkészíthető, akkor virtuális valóság szemüveggel meg is tekinthető. Josef Gruber, a vállalkozás ügyvezetője szerint az emberek általában tartozkódóak, de sokan érdeklődnek a lehetőség iránt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #9
    Pedig nagy üzlet lesz, szerintem. :D
  • ostoros #8
    :) Nem én!
  • NEXUS6 #7
    Ha jól érzékelem valaki már csinálja a fotoshop3D nevű alkalmazást! :D
  • ostoros #6
    Ez kiváló lesz arra, hogy a lakás helyett egy másik lakást mutassunk meg a leendő vevőnek, és jól átverjük.
  • KZM #5
    :-D

    Ne legyél kishitű - milyen 5D? A spájzban én már fejlesztem a 6E-t!
    Csak ér majd annyit mint egy Snapchat vagymi!
  • Cat #4
    Én már annak is marhára örülnék, ha az eladók képesek lennének a lakásokról a netre egy arányos alaprajzot felrakni, és nem homályos, értékelhető minőségű fényképeket felrakni, melyeken nem takar ki mindent egy középen lévő bazinagy ingatlanirodás vízjeles logó.

  • mr9 #3
    A jobbak már 4D-ben gondolkodnak, az előre-látóak pedig 5D-ben...
  • NEXUS6 #2
    Tök jó lesz ez az adatbázis a betörőknek is! ;)
  • KZM #1
    Új hír - VR szemüvegeket használnak a VR szemüvegek értékesítésében!
    Így megnézheted a szemüveget 3D-ben és már fel sem kell venned. Várjál.... nem, ha nem veszed fel, nem nézheted meg 3D-ben.... Na mindegy!

    És hamarosan 3D nyomtatott VR szemüvegekkel nézhetünk 3D nyomtatókat, ahogy VR szemüvegeket nyomtatnak.. 3D-ben... És mindezt 3D-ben nézhetjük majd persze!
    Utoljára szerkesztette: KZM, 2016.04.26. 15:04:52