Berta Sándor

A Daily Mail is bejelentkezett a Yahoo!-ért

A lap kiadója az utolsó pillanatban jelezte, hogy ajánlatot tenne a konszernért.

A The Wall Street Journal információi alapján a Daily Mail kiadója ajánlatot tett a Yahoo!-ért és kiszivárgott az is, hogy az üzletet partnerek bevonásával finanszírozná. A két fél képviselői között még nem került sor egyeztetésekre. Más források arról számoltak be, hogy a Yahoo! a Verizon, az InterActiveCorp (IAC) és a CBS képviselői között szintén voltak tárgyalások. A legnagyobb esélye az üzletkötésre a Verizonnak van, amely a Yahoo! segítségével építené ki a digitális médiatevékenységét.

A Verizon mellett már csak a Google számít komoly vásárlójelöltnek. A további érdeklődők - köztük a Microsoft, az AT&T és a Comcast - kiszálltak a versenyből, s úgy döntöttek, hogy már be sem nyújtják az ajánlataikat. A cégek elvileg április 11-ig nyújthatták be az ajánlataikat a fő és a további üzletrészeire. A Daily Mail kiadója gyakorlatilag az utolsó pillanatban jelentkezett és két lehetséges átvételi stratégia merült fel. Az első alapján egy befektető vásárolná meg a Yahoo!-t, majd átadná a hír- és a médiarészlegét a Daily Mailnek. A másik forgatókönyv szerint a befektető a tranzakció után egyesítené a konszern médiaüzletét és a brit lapot.

A Daily Mail eddig féltucat befektetővel vette fel a kapcsolatot azzal kapcsolatban, hogy finanszírozzák meg az üzletet. Az egyik ilyen befektető a General Atlantic, amelynek szóvivője nem kommentálta a hírt. A Google a héten szintén megteszi a saját ajánlatát, amire azért is lehetősége van, mert az ajánlatok leadásának végső határidejét április 18-ra módosították. Youssef Squali, a Cantor Fitzgerald elemzője egyébként úgy becsülte, hogy a Yahoo! fő üzletrészei 4,3 milliárd dollárt érhetnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!