Berta Sándor

Kínai kézbe kerülhet a Lexmark

A tárgyalások már elkezdődtek a két fél között, de az amerikai gyártó pénzügyi garanciákat akar.

Az érdeklődő az Apex Technology Co Ltd. nevű kínai konszern, amely felvásárolná a Lexmarkot. Az amerikai társaság nem zárkózott el a tárgyalásoktól, de mindenképpen biztosítékokat akar kapni arra vonatkozóan, hogy az Apex rendelkezik elegendő tőkével és ezáltal képes lesz végigvinni a tranzakciót. Az egyeztetések részleteit ismerő bennfentesek közölték azt is, hogy számos akadálynak kell még elhárulnia ahhoz, hogy megszülethessen a megállapodás.

Az Apex többek között egy amerikai befektetési bankkal és több kínai pénzintézettel működik együtt, vagyis elvileg az anyagi háttér biztosított, ettől függetlenül még könnyen elbukhat az elképzelés. A Lexmarkot egyszer már meghirdették eladásra, de akkor nem érkezett kedvező ajánlat, emellett a hardver-, illetve a szoftverrészleg szétválasztása sem valósult meg. 2013-ban leválasztották a tintasugaras üzletágat, és annak értékesítése magában foglalt több mint 1500 szabadalmat, a kibocsátó és a képi technológiákat, valamint a társaság fülöp-szigeteki gyárát is.

Más nyomtatógyártókhoz hasonlóan a Lexmark is amiatt szenved, mert a cégek költségcsökkentési okokból visszafogják a beruházásaikat és az ügyfelek egyre több feladatot okostelefonon és táblagépeken végeznek el. A Lexmark nem kommentálta a megjelent híreket, míg az Apex nem reagált a feltett kérdésekre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!