SG.hu

Eladta tintasugaras üzletágát a Lexmark

A tintasugaras eszközök eladása magában foglalja a több mint 1500 amerikai és külföldi székhelyű szabadalmat, kibocsátó és képi technológiákat és a Fülöp-szigeteki gyárat is.

Míg az Epson szerint a tintasugaras nyomtatóké a jövő, addig a Lexmark nyilvánvalóan nem így gondolja, különben nem adta volna el az egész üzletágat. A 100 millió dolláros megállapodás létrejöttével a Funai több mint 1500 Lexmark tintasugaras technológiai szabadalmat, és az ezzel kapcsolatos kutatási és fejlesztési javait, valamint eszközeit és az összes fennálló részvényét, a Lexmark Fülöp-szigeteki gyárát, és más hasonló tintasugaras technológiákat és eszközöket vásárol meg. Ezzel a tranzakcióval a Funai - akárcsak a tintasugaras kellékanyagoknál - megteremti a tintasugaras hardver feljesztési, gyártási és értékesítési lehetőségeit. A megállapodás várhatóan 2013 első felében fog lezárulni. A Funai OEM (original equipment manufacturer) gyártóként 1997 óta gyárt tintasugaras hardvereket a Lexmark-nak.


A tintasugaras technológia és az eszközök beszerzése lehetővé teszi a Funai számára az új tintasugaras hardverek és a kiegészítők bevezetését saját márkaneve alatt. A Funai legújabb stratégiája által a tintasugaras nyomtatók piacán fejlesztéseket ls növekedést tervez, bevezetve a saját Funai tintasugaras nyomtatóit és kellékanyagait. A szabadalmakkal, a gyártólétesítményekkel és a kutatás fejlesztés által a vállalat erősödést tervez.

A kiadott közlemény szerint a szolgáltatások és a támogatások továbbra is zavartalanul elérhetőek lesznek a Lexmark ügyfelei és forgalmazói számára. Ezentúl a Funai lesz a Lexmark tintasugaras kellékanyagainak gyártója, de a Lexmark továbbra is támogatja a tintasugaras kellékanyagainak értékesítésével foglalkozó partnereit, valamint biztosítja számukra a műszaki és garanciális támogatást.

“Folytatjuk átalakulásunkat egy végponttól végpontig (end-to-end) terjedő megoldások szolgáltatójává válásához. Ez a megállapodás lényegében számunkra a tintasugaras eszközök birtoklásának a befejezését jelenti. Azonban továbbra is támogatni fogjuk a meglévő ügyfélbázisunkat a tintasugaras kellékanyagok értékesítésével. A Funai 1997 óta megbízható partnere a Lexmarknak, és teljes mértékben biztos vagyok benne, hogy a Funai kiváló minőségű tintasugaras kellékanyagokat fog szállítani a Lexmarknak.” - mondta Paul Rooke, a Lexmark elnöke és vezérigazgatója.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!