Berta Sándor

Virtuálisan bejárható az IKEA kínálata

A svéd kereskedelmi konszern új bevásárlási élményként tekint a virtuális valóságra.

Az IKEA kifejlesztett egy alkalmazást, amelynek a segítségével a felhasználók virtuálisan megtekinthetik az áruházlánc konyhabútor-kínálatát. A program a Steamen érhető el. Martin Enthed, az IKEA IT-menedzsere kijelentette, hogy az új megoldás segítségével az ügyfeleikkel közösen tehetnek szert újszerű tapasztalatokra. Azt remélik, hogy az emberek is szerepet vállalnak a virtuális valósággal kapcsolatos fejlesztéseikben és saját ötletekkel jelentkeznek azzal kapcsolatban, hogy a virtuális valóság miként használható és hogyan lehet javítani az elképzelt belsőn.

Az alkalmazás jelenleg a HTC Vive eszközével együtt használható. A készülék segítségével szabadon mozoghatunk egy virtuális konyhában és a HTC Vive vezérlőegységével különböző felületeket választhatnak ki, illetve fiókokat nyithatnak ki. Egy kattintással megváltoztathatjuk a berendezések színét és a program megmutatja azt is, hogyan néz ki a konyha egy gyermek szemszögéből, így a vásárlók felismerhetik az esetleges rejtett veszélyeket vagy kipróbálhatnak különböző lehetséges dizájnokat. Az alkalmazás az Epic Games Unreal Engine 4 nevű játékmotorján alapul.


Az IKEA augusztusig akarja gyűjteni a tapasztalatokat azzal kapcsolatban, hogy milyenek lehetnek a jövőbeni számítógépes bevásárlótúrák. Jesper Brodin, az IKEA svédországi ügyvezető igazgatója közölte, hogy a mesterséges intelligencia nagyon gyorsan fejlődik és 5-10 éven belül az életünk szerves része lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Slyr #2
    http://terberendezo.alexbutor.hu
  • BCs design #1
    engem vr szemüveg nélkül is érdekelne