Berta Sándor

iPhone-feltörésekben segítené a rendőröket az FBI

Az ügyben az amerikai hivatal nemrég még maga is segítségre szorult, de már készségesen támogatná a helyi rendőröket.

Néhány nap alatt nagyot fordult a világ a Szövetségi Nyomozó Irodával (FBI), amely korábban szerette volna, ha az Apple segít nekik egy iPhone készülék feltörésében, ám most már levélben ajánlották fel más amerikai rendőri szerveknek a segítségüket a hasonló ügyekben.

Amióta a hivatal március végén bejelentette, hogy sikerült az Apple segítsége nélkül feltörnie a San Bernardinóban történt tömegmészárlás egyik elkövetőjének okostelefonját, azóta egyre többen fordulnak hozzájuk. Az FBI nevében Kerry Sleeper igazgatóhelyettes állásfoglalást adott ki, amelyben biztosította a rendőri szerveket arról, hogy együttműködnek velük azokban a hasonló esetekben és a különböző vizsgálatok során, amelyeknél egy okostelefon titkosított adatai hozzájárulhatnak az adott ügy felderítéséhez.

Csupán arról kell gondoskodni, hogy ezekben az esetekben mind a jogi, mind az egyéb követelmények teljesüljenek. Ez utóbbi alighanem arra utal, hogy az adott rendőri szervnek rendelkeznie kell az okostelefon feltöréséhez szükséges bírósági engedéllyel. Az FBI kötelességének érzi, hogy segítsen a bűncselekmények felderítésében és íratlan törvény, hogy a hivatal, amiben csak tudja, támogatja a helyi szerveket. Ez egyaránt lehet a tudás átadása vagy akár a szükséges szoftverek biztosítása is. A helyzet azután válhat majd érdekessé, ha az Apple felderíti, majd befoltozza a biztonsági rést. Ez ugyanis csupán idő kérdése.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!