Berta Sándor

Új szerverközpontokat épít a Google

A konszern 2017 végéig helyezi üzembe a létesítményeket. Kicsit lemaradtak az Amazon és a Microsoft mögött.

Az Oregonban és a Tokióban felépített új szerverközpontok már az idén működni fognak, míg a többi centrumot fokozatosan adják át 2017 végéig. A társaság a projekttel szeretne még jobban felzárkózni az Amazon és a Microsoft mögé, jelenleg ugyanis csak a két óriáscég előzi meg ezen a 20 milliárd dolláros piacon.

A bővítés kapcsán a Google a saját szerverközpontokra és azokra a helyszínekre épít, amelyeknél eddig harmadik féltől béreli a szükséges számítási teljesítményt. Diane Greene, a társaság cloud-részlegének vezetője elmondta, hogy nagyon világos elképzeléseik vannak a területtel kapcsolatban. A számítási felhő egy olyan forradalmat jelent, amelynek jelentősége az ipari forradalomhoz mérhető és nagyon nagy dolog, hogy ők ebben a folyamatban szerepet vállalhatnak.

Varun Sakalkar, a Google termékmenedzsere blogbejegyzésében azt írta, hogy a lépéssel szeretnének segíteni cloud-partnereiknek abban, hogy a szolgáltatásaikat és az alkalmazásaikat az ügyfeleikhez közelebb kínálhassák. Az új helyszínek lehetővé teszik továbbá azt is, hogy jobban reagálhassanak a helyi igényekre, például a jogi előírásokra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #1
    Dúrvul ez az illegális-szerverkereskedelem!
    XD