daweed

A Sega és a Microsoft útjai különválnak

A hajdani együttműködés 1998-ban kezdődött, mikor a Windows CE és a DirectX nélkülözhetetlen részeit készítették a Dreamcasthez. 2000 márciusában a Microsoft bejelentette, saját játékkonzolt készít X-Box néven.

Ennek ellenére a tárgyalások tovább folytatódtak a két cég között, egészen múlt hét végéig. A Sega a hálózati játékokban látja a jövőt. A Dreamcast továbbra is Win CE-t és DirectX-et támogat, de a cég hálózati terveiből a Microsoft kimarad.
A Segának rendkívül nehéz hónapja volt májusban. Változások történtek a felsővezetésben és az eladások is alacsonyak voltak Japánban. Miután túljutottak a kezdeti nehézségeken a cég reméli, hogy növelheti bevételét a szoftvereladásokból és az internetelőfizetésekből.
A SegaNeten keresztül a játékosok egymással játszhatnak Észak-Amerikában szeptembertől, Kanadában az év végétől, majd később az egész világon. A hálózati játékok gondolata nem annyira megszokott Japánban mint az Egyesült Államokban. Az első tesztek június 21-én lesznek Tokióban, ahol 3 Joypolis játéktermet kapcsolnak össze üvegkábelen keresztül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!