Berta Sándor

Önállóan működő VR-szemüveg a Sulontól

A megalkotott kiegészítő különlegessége, hogy a működtetéséhez nincs szükség PC-re.

A Sulon cég Sulon Q nevű terméke az AMD Carrizo chipjére, az FX-8800P modellre épül, amely minden számítást elvégez, ezáltal az eszköz használatához nincs szükség külön játék PC-re. A gyártó adatai alapján 35 wattot fogyasztó chip munkáját 8 gigabájt DDR3L-RAM segíti. A Sulon Q-ba integráltak még különböző szenzorokat és 256 gigabájtos SSD-meghajtót, amelyen a Windows 10 található. A beépített képernyő felbontása 2560x1440 képpont, az OLED-panel 90 Hz-en dolgozik, míg a vertikális látómező 110 fokos.


A cég szerint az új termék könnyű, kényelmesen viselhető és használható, továbbá ergonomikus. Nincsenek vezetékek, a készülék akkumulátorról működik és egyaránt támogatja a virtuális, illetve a kiterjesztett valóságot. A szemüveg elülső részébe integráltak egy kettős kamerarendszert, amely a környezetet térképezi fel és egyúttal támogatja a gesztusvezérlést. A csomag része egy egér és egy billentyűzet is, továbbá van Bluetooth 4.0- és ac szabványú WLAN-támogatás, két integrált USB 3.0-port, MicroHDMI-kimenet.

A Sulon Q várhatóan tavasszal kerül a boltokba, a bevezető ára még nem ismert. A vállalat a szemüveg piacra dobása előtt még meg akarja jelentetni a szoftverfejlesztői csomagot. A terméket először az idei Game Developer Conference keretében mutatják majd be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • barret #14
    Ahogy az illusztrációt nézem,valami pénisz emulációt futtathat a csaj :D
    Fülig érő mosoly a köbön!
  • Sir Cryalot #13
    :D , még ha csak felezni kéne

    kb úgy néz ki hogy 400x300 értékelhető felbontás van, a többi ilyen hangulatvilágítás, a vr-es cikkek meg nem műszaki tartalommal bírnak hanem dilettancia dömping megy.
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2016.03.19. 16:36:14
  • zola2000 #8
    -> azt azért tegyük hozzá hogy egyelőre, de ha azt nézzük hogy 5 éve milyenek voltak a mobil hardverek: zte blade 1*600mhz armv6 adreno200, manapság ugyanannyiért (40ezer forint) 8*1,7ghz 1+ 4magos gpu, akkor még pár év fejlődés és simán belefér egy sisakba a hardver olcsón, úgy hogy lesz hozzá tartalom is, új játékstílusok (majd kialakul) stb.

    ( "rossz" esetben meg a 3D tv sorsára jut a technológia)
  • sárkánylovag #7
    A VR felbontásokat mindig összesen adják meg mert az a GPU számított teljesítménye így neked mindig felezned kell. De ez nem erős AMD-s cucc.
    Azért abban gondoljatok bele hogy ami teljesen ki tudja hajtani a VR-t az az AMD DUO két magos kártyája és az 1500 dollárért fog kijönni hamarosan, elég erős kompromisszumok kellettek ebbe hogy működjön és a fejedre is vehesd.


    Utoljára szerkesztette: sárkánylovag, 2016.03.18. 17:23:06
  • zola2000 #6
    A playstation vr csak fullhd és azt felezik (valami 960x1080jut egy szemre) , asszem az ocolus rift is annyi (az nem biztos) -> ez azoknál nagyobb felbontás, amit gondolom videónál tud is a kütyü, játélnál nem hinném (max gyengébb grafikájú játéknál)
    Utoljára szerkesztette: zola2000, 2016.03.18. 17:06:23
  • Macropus Rufus #5
    "A beépített képernyő felbontása 2560x1440 képpont,"
    per szem vagy ez a max felbontás?
    mert ha ezt még felezni kell a szemek miatt akkor ez max 1280x1440/szem ami nem olyan nagyon sok. Ha ez per szem akkor viszont király
  • paj01 #4
    Ha már mobilitás és VR, miért nem egy VR hátitáskát csináltak? Fejre mehet a kijelző a hardver meg egy backpack-be. Oda már lehet pakolni izmos vasat meg 20 kilo akksit aztán had szoljon:D A jövő geekjei tiszta iron man-ek lennének ha naphosszat abba rohangálnának az biztos.
  • NEXUS6 #3
    Ari.

    Amúgy mekkora akksi van benne, csak mert ilyen megoldásnál nem mellékes.
  • zola2000 #2
    Pár év múlva már egy olcsó mobiltelefon hardvere és kijelzője is kielégítő eredményt fog nyújtani így, asszem megvárom addigra meg kiderül hogy mennyire lesz jó a technológia, és mennyire okoz rosszullétet.
  • sárkánylovag #1
    AMD Kapszaicin bemutatóján a Varázsbabos videót is bemutatták vele kapcsolatban.

    Utoljára szerkesztette: sárkánylovag, 2016.03.18. 11:20:42