Berta Sándor

Az Amazon is érdeklődik a virtuális valóság iránt

A konszern már keresi új részlege vezetőjét, úgy vélik, hogy a jövőbeli játékokban és filmekben komoly szerepet kap a technika.

Az Amazon is komolyan érdeklődik a virtuális valóság területe iránt. A társaság a Glassdoor oldalán adott fel álláshirdetést, amelyből kiderült, hogy a virtuális valóság részlegét vezető új menedzserét keresi.

A virtuális valóság számos ágazat jövőjét befolyásolhatja és a VR-megoldások nem csupán a játékokban, hanem a filmekben és a videókban is egyre nagyobb szerepet kaphatnak. Így érthető, hogy az Amazon sem akar lemaradni a vetélytársai mögött.

A keresett menedzser feladata, hogy vezesse a vállalat új virtuális valóság csapatát, amely az Amazon Video esetében a VR-élményekért lesz felelős. Az álláshirdetésben többek között az olvasható, hogy a szórakoztatás területe gyorsan fejlődik és a jövő nem fog a passzív 2D-élményekre korlátozódni. A virtuális valóság csapat kutatja és teremti majd meg az Amazon új történetmesélési platformját és az ahhoz szükséges interfészeket. Ez magában hordozza egy virtuális valóság élmények felvételét és lejátszását lehetővé tévő platform kialakítását is.

A jelentkezőknek komoly, legalább 15 éves mérnöki, 7 éves szoftverfejlesztői és 5 éves szoftverfejlesztési menedzseri tapasztalatokkal kell rendelkezniük. Fontos, hogy az illetőnek informatikai végzettsége legyen és tudjon csapatot formálni a beosztottjaiból.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!