Gyurkity Péter

Dobja a meghívókat a Google mobil­szolgáltatása

A cég a tengerentúlon immár mindenki számára elérhetővé teszi a platformot.

A Google tavaly - számos egyéb projektje és fejlesztése mellett - a saját mobilszolgáltatás elindításával váltott ki nagyobb érdeklődést a felhasználók körében, bár ez az első körben kizárólag az amerikai felhasználók számára volt elérhetővé, és ők is csak meghívóval próbálhatták ki a rendszert. Most felszámolják a meghívókat, de egyelőre maradnak az USA-n belül.

A Project Fi, amely odaát a Sprint és a T-Mobile meglévő hálózatára, valamint vezetéknélküli internetre épít, elsősorban a kötöttségek mellőzésével igyekszik újabb felhasználókat átcsábítani, bár ezzel kapcsolatban érdemes rögtön megjegyezni, hogy csak és kizárólag egy kompatibilis Nexus okostelefon megléte esetén tudjuk igénybe venni a szolgáltatást. Éppen ezért egészítik ki a mostani bejelentést egy további ajánlattal, amelynek értelmében a Project Fi-n keresztül történő vásárlás és aktiválás esetén mindössze 199 dollárért hozzájuthatunk egy-egy Nexus 5X okostelefonhoz, ami nyilván további vonzerőt jelent az érdeklődőknek.

A lépés eredményeként a Google saját mobilszolgáltatása immár mindenki számára elérhető, ez azonban továbbra is csak az Egyesült Államokra vonatkozik, hiszen arról nem tettek említést, hogy mikor merészkednek ki a többi piacra. Ez nagy valószínűség szerint csak idő kérdése, mivel a cég több projektje esetében is láthattuk már a lépcsőzetes megjelenést és elterjedést, a Project Fi pedig amúgy is életében korai szakaszában jár, bár a 120 országra vonatkozó egységes díjak nyilván nagyban megkönnyítették ezt a kezdeti időszakot.

Érdeklődéssel várjuk a cég következő lépését, reménykedve egy nemzetközi megjelenésben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!