Gyurkity Péter

Ultravékony ujjlenyomat-olvasó

A cég vékony megoldása a hangerőszabályzóba integrálható, de a biztonságra is ügyelnek.

A Synaptics egyszerre két új megoldást is bemutatott a barcelonai MWC alkalmából. Egyik új fejlesztésük az ultravékony ujjlenyomat-olvasó, amely akár az okostelefonok hangerőszabályzóiba is beépíthető, míg a másik (szoftveres) megoldás kiszűri a lopott ujjlenyomatokat.

A Natural ID FS4304 névre keresztelt érzékelő mindössze 3.5 mm széles, ezzel pedig a hordozható készülékek oldalán is elhelyezhető. Ez a gyártók számára is költséghatékony alternatíva lehet, hiszen ezzel nincs szükség az előlapi lyuk kivágására, amely picit bonyolítja azok előállítását, míg a felhasználóknak egy még kényelmesebb helyen kínálja a lassan megszokottá váló szolgáltatás elérését. Az ebbe a családba tartozó ujjlenyomat-olvasókból már több mint 50 milliót szállítottak le, ezt növelnék tovább az új változattal.

Ezzel egy időben jelentették be a SentryPoint biztonsági csomag frissítését, amely immár úgynevezett anti-spoofing védelmet is tartalmaz, méghozzá szintén az ujjlenyomatok terén. Korábban ugyanis illetéktelen személyek a különböző felületekről összelopott ujjlenyomatokkal átverhették a cég érzékelőit, ahogy azt a Samsung Galaxy S5 esetében egy biztonsági cég be is mutatta. Az új szoftver kizárja ennek lehetőségét, mivel kiszűrik a "nem élő" ujjlenyomatokat, vagyis meggátolják a hamis példányok sikeres alkalmazását.

Ahogy említettük, a cég az MWC alatt mutatja be részletesen új fejlesztéseit, amelyek nyilván számos gyártó készülékeiben helyet kapnak majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!