Gyurkity Péter

Alakulóban a Google Fiber Phone

A cég a jelek szerint már küldi a meghívókat új rendszeréhez, amellyel bezárulna a kör.

Az elmúlt években többször felmerült, hogy a Google belátható időn belül belépne a hagyományos mobilszolgáltatások területére, különösen azután, hogy a Fiber névre keresztelt szolgáltatásával több észak-amerikai nagyvárosban megkezdte a gyors internetelérések kiépítését. Most úgy tűnik, hogy egy szűk kör számára a telefonos platformot is elérhetővé teszik.

A Washington Post számolt be a napokban arról, hogy legalább két személy már biztosan megkapta a meghívót a Fiber Phone szolgáltatás kipróbálására, ami azt jelenti, hogy a Google valóban megkezdte ezen meghívók kiküldését. Ez egyelőre kizárólag azok számára elérhető, akik a Fiber internetszolgáltatás előfizetői és a Google Fiber Trusted Tester program keretében jelezték, hogy érdeklődnek a jövőben bevezetendő további újítások és kiegészítések iránt. Azt persze nem tudjuk, hogy pontosan mekkora bázisra építenek az első körben, de a szolgáltatás megjelenése mindenképpen fontos fejlemény.

A hír alapján az új platform több szempontból hasonlít a Google Voice funkcióra. Itt szintén elérhető a hangposta, valamint a hívások több szempont (így például napszak) alapján történő szűrése, de arról még nem jelentek meg részletek, hogy a hardver terén pontosan milyen követelményeket támasztanak. Érdemes megjegyezni, hogy a Google Fi révén a felhasználók egy részének már lehetősége van ugrálni a Sprint, a T-Mobile, valamint a WiFi-elérések között, de egy saját telefonszolgáltatás kiépítése ennél jóval fontosabb lépés.

Nincs kizárva, hogy a kezdeményezés eltűnik a süllyesztőben, ám a fejleményekről mindenképpen beszámolunk majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!