MTI

Az Uber ellen tüntetnek a budapesti taxisok

Zavarja a taxisokat az utasokat náluk jóval olcsóbban szállító cég, várhatóan délig lassítják a belváros forgalmát.

A taxisok előre be nem jelentett demonstrációt tartanak Budapesten a Bajcsy-Zsilinszky út, József Attila út, Andrássy út kereszteződésében a Uber közösségi személyszállító szolgáltatás ellen. A felsorakozott gépkocsik egy-egy forgalmi sávot szabadon hagyva akadályozzák a forgalmat, a helyszínt a rendőrség biztosítja. A taxik szélvédőjén a Uber felirat pirossal áthúzva látható rajta a "No thanks!", azaz a "Köszönjük, nem!" felirat. A Bajcsy-Zsilinszky út, Andrássy út kereszteződésében nem működnek a jelzőlámpák, rendőrök irányítják a forgalmat. A belváros felé jelentős a torlódás, de az autósok türelmesen viselik a helyzetet.


A demonstráló taxisok egyike azt mondta, körülbelül 130 autót vártak reggel. Hozzátette, addig maradnak, amíg a telefonszolgáltatók online áruházaikból el nem távolítják a Uber applikációját. Arra a felvetésre, hogy ez 1-2 órán belül nem feltétlenül teljesül, azt válaszolta, "több napra készültünk". Pusztai László, az egyik taxistársaság képviseletében azt mondta, a rendőrség azt kérte tőlük, a városban máshol ne legyen forgalomlassítás, ezt pedig a taxisok meg is ígérték. Azt is mondta, hogy 11 óráig biztosan maradnak, akkor ugyanis a Városházára mennek, hogy átadják petíciójukat.


A taxisok hangsúlyozták: nem politika célú demonstrációt tartanak. Az autóik elé molinókat feszítettek ki, "Tiltsák be az Ubert!" és "Zárjegy nélküli cigaretta-árusítás = Uber" felirattal. Elhaladó autósok élesen bírálták a taxisokat, akik ugyanolyan hangnemben válaszoltak nekik. A helyszínen vannak a készenléti rendőrség munkatársai is, az Erzsébet hídtól a Kossuth Lajos utcán több tucat rendőr tartózkodik. A Budapesti Közlekedési Központ Facebook-oldalán azt közölte, hogy a 9-es autóbusz megnövekedett menetidővel közlekedik, a 105-ös autóbusz az Apor Vilmos tér felé terelt útvonalon jár, nem érinti a Deák Ferenc téri megállót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Jawarider #79
    Gondolom az lesz a következő, hogy aki csupán ilyen app fejlesztésére gondol menjen a dutyiba.

    Fura, hogy nem a saját cumiztatásuk ellen, hanem a monopol helyzetük megőrzése miatt tüntetnek...
    /Über törvényességét most nem minősítem/
  • alyr2 #78
    itt a 4km 2500 ami igazabol erdekes..
  • molnibalage83 #77
    Dinnyét vetet össze a szotyival... A Taxi csak a leginkább csúcsidőszakban nem jön. Ha meg éppen senki nem megy oszkárral arra, amerra akarsz, akkor kitörölheted a segged...
  • alyr2 #76
    én pesten taxival utoljára 2014ben utaztam..miskolcról fölmentem oszkárral pestre 2000 forintbol.., aztán pesten taxival mentem 4 km 2500 ért..kicsit túlárazottak...meg pofátlanok is néha..ezért kerülöm
  • ostoros #75
    A sci-fiket hanyagoljuk!
  • molnibalage83 #74
    Ott is tarkón kell baszni, aki nem tesz eleget a szabályoknak. Márpedig az uberesek nem tesznek. Ennyi...
  • Tikal #73
    Látom még mindig nem fogod fel, hogy nem a 90-s években élük, előbb utóbb úgy is végük a taxisoknak, mert fejlődik a világ, a technológia. Szerinted ha bejönnek az önvezető autók akkor mi lesz a taxisokkal? Változtatni kell a szabályozáson, mint ahogy mindig, amikor új megoldások bukkanak fel bármilyen területen az életben. Ha ezt képtelen vagy felfogni akkor te vagy sajnos a hülye, de még inkább ostoba, ha már elkezdtük egymást jelzőkkel illetni...amit nem bánnám ha nem folytatnánk, mert nem szívesen mennék le a szintedre, szóval maradjunk az érveknél.
  • ostoros #72
    Ja, persze. Volt egy eddigi szabályozás, és bepofátlankodik egy csaló, és nem ám a csalót kell megbüntetni/ eltiltani, hanem még változtassuk úgy a szabályokat, hogy az legyen a legális, igaz?
    Hülye.
  • gforce9 #71
    Csak halkan jegyzem meg, hogy a taxisoknál sokszor az is gond, hogy nincs semmiféle szakmájuk (tisztelet a kivételnek). Tudnak autót vezetni a taxizáshoz szükséges vizsgákat, illetve vizsgálatokat elvégezték és ennyi. Az anyagi forrásaik jórészét az autójukba ölik. Ha be kell zárniuk a boltot, a semmiből kell újraépíteni az életüket, szakmát tanulni vagy elmenni betanított munkásnak. Ami eléggé erős, főleg egy idősebb embernek. Van egy ilyen zöngéje is ennek az ügynek, ami egyébként szerintem emberi szempontból azért megérthető.
    Utoljára szerkesztette: gforce9, 2016.01.21. 12:38:04
  • Tikal #70
    Látom egyesek még mindig nem fogják fel.... akkor változtassanak a szabályzáson... a tiltás nem megoldás. Előbb utóbb úgy is eltűnik a taxizás ezen formája.